Zastanawiamy się nad rozszerzeniem serwisu SPECOPS o telewizje internetowa.
Dziala to na podobnych zasadach do SPECOPS FM:
1. na serwer SPECOPS ladujemy interesujace klipy video (filmy,migawki z akcji,relacje ze zlotow etc)
2. klipy sa "nadawane" w necie 24h
3. efekt koncowy bedzie podobny do www.youtube.com - tylko material leci non stop
Co myslicie o takiej propozycji? Bedzie to ktos oglądal?
Hmmm dwa podstawowe pytania - czy materiału będzie na tyle dużo, żeby był sens ciągłej transmisji? I drugie, ważniejsze, czy nie będziesz miał problemów spowodowanych transferem. Transfer skoczy kilkukrotnie, a już zdarzało się, że SpecOps był nie dostępny z powodu przekraczania limitu.
Już widzę te prośby - "trafiłem na połowę filmu na którym biegali żołnierze, czy ktoś może wystawić w całości?" albo "kiedy będzie powturka tego i tego"
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
1. Jestem na necie od 94 roku, mam przeszlo 40 Gigabajtow filmow na serwerze
2. Transfer na SPECOPS to 90GIGA miesiecznie, TV bedzie nadawana na oddzielnym kanale
3. nie wiem jak to bedzie rozwiazane technicznie - ale pytania napewno beda - byc moze bardziej to poukladamy niz na SPECOPS FM - jezeli cyfra nas nie zablokuje
Pomógł: 23 razy Wiek: 27 Dołączył: 11 Cze 2005 Posty: 476 Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-06-2006, 18:12
Ja jestem za. A dałoby radę nie puszczać tego losowo tylko określonej kolejności? By móc układać program telewizyjny? Rozumiem, że dla dzielnych żołnierzy po północy będą filmy xxx?
Dobry pomysl! Kangur zaczyna byc moim GURU! Sorry Stopczyk. Pomysl jest rewelacyjny- a jezeli pytasz czy ktos to bedzie ogladal? A ile osob slucha muzyki czytajac teksty na forum? Chyba wiekszosc!!!
mer [Usunięty]
Wysłany: 16-06-2006, 23:21
Chętnie obejrzę - tym bardziej, iż masz tego 40 GB! ajajaj! Ja ciągle czuję niedosyt po kilkunasto-minutówkach z reklamówek armii brytyjskiej!
Pomógł: 23 razy Wiek: 27 Dołączył: 11 Cze 2005 Posty: 476 Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-06-2006, 08:28
Zna ktoś z Was program do przechwytywania strumienia wideo? Bo zapewne się przyda, jak ruszy specops tv
Kangur, wiadoma jest chociarz przybliżona data rozpoczęcia nadawania?
Czy ktoś z forumowiczów ma tuner TV i dużo wolnego czasu? Ja mam duuużo materiałów o GROMie (i troche o AT) z telewizji nagranych na vhs. Mógłbym udostępnić moje zbiory do zgrania na komputer.
data nie jest znana - decyzja nie jest jeszcze podjeta. zalezyto od mozliwosci technicznych naszego providera: superhost.pl - bylibysmi ich pierwszym klientem na taka usluge, wiec zarzem krolikiem doswiadczalnym.
jest tez kwestia kosztow - radio to 150.00PLN miesiecznie - TV zapewno conajmniej drugie tyle - wiec na rok mamy nagle 3600.00 PLN a to juz jest pare skrzynek wódki. :-)
Pomysl z umieszczeniem materialu bardzo fajny, ale czy nie lepiej zrobic serwer ftp? I pozakladac konta paru ludziom, ktorzy zadbali by o segregowanie tego - chyba, ze sam masz czas i ochote?;)
_________________ Wszyscy, którzy walczyli fair, zginęli.
...
Czy ktoś z forumowiczów ma tuner TV i dużo wolnego czasu? Ja mam duuużo materiałów o GROMie (i troche o AT) z telewizji nagranych na vhs. Mógłbym udostępnić moje zbiory do zgrania na komputer.
Mam tuner, nie mam czasu. Daj znać ile tego jest to się jakos umowimy, chetnie zrobię VHSRIP .
_________________ A jeśli Boga nie ma, to co z Ciebie za Szatan?
mer [Usunięty]
Wysłany: 24-06-2006, 22:11
Ja mogę dorzucić od siebie
"Army Cadet Force: Be the difference - Adult Instructor"
oraz "ARMY CAREER GUIDE TO Futher Education"
oba na DVD, które jestem w stanie posłać Kangurowi [oby na adres w Polsce ]
Kangur - to jakie są faktyczne szanse na zaistnienie tego programu i kiedy możemy się jakiejś próbki spodziewac ? Moim skromnym zdaniem to zawsze można spróbowac to zainicjowac a jeżeli oglądalności nie będzie to zawsze można zakończyc emisję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum