Może Samosierrę Kaczmarskiego, Piosenkę Trepa młodego Staszewskiego, motyw muzyczny z Janosika...
I rzecz jasna od czasu do czasu coś z Ch.A.
Poza tym proponowałbym w ramach zajęć wychowawczych z młodym rocznikiem stworzyć osobny blok składający się z cytatów z Psów, z dokładką Janka Wiśniewskiego.
To oczywiście obok pozostałych jedynie słusznych kawałków.
Deszcze niespokojne... potargały sad... a my na tej wojnie, ładnych pare lat...
Jak chcesz Kangur, to Ci to podrzuce
p.s a jak cytaty, to może "demony wojny" jeszcze?
Pomógł: 6 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2005 Posty: 404 Skąd: Tarnów, Małopolska
Wysłany: 29-08-2005, 22:12
Trochę klimatycznej muzy z Namu, i może jakieś lata 80 (nie, nie Wham, Modern Talking i Sabrina...), w gruncie rzeczy dla wielu nas będzie to gratka, zwłaszcza, że był to dobry czas dla porządnego rocka, kwitł wtedy metal... o właśnie, IM, Bathory...
Wiek: 32 Dołączyła: 01 Sie 2005 Posty: 16 Skąd: prawie Warszawa ;-)
Wysłany: 30-08-2005, 00:56
Ooooo...
widze, że jednak posłuchano mojej skromnej rady
Ja bym się przychylała do komentarzy Kolegów
- zwłaszcza Walkirie brzmią bojowo
a oprócz tego (cytaty z filmów, muzyka, itp.) możnaby
- oczywiście przy większym wkładzie pracy i mozliwościach (lub z biegiem czasu), zbierać materiały "w klimacie" - z mediów (wywiady radiowe, z różnego typu akcji).
Dla mnie np. taki program i muzyka, przeplatana informacjami mediowymi, na bieżąco, bądż z jakąś określoną granicą opóźnienia - byłby ciekawy.
Nie powinno też stanowić większego problemu - w ogóle przeprowadzanie wywiadów i załącznie ich na Radio Specopsa czy Forum - ze specjalistami, itp.; tym bardziej, że technologia jest w po naszej stronie...
Moze brzmi to wszystko groźnie, ale myśle, że taka współpraca np. z ów stacją radiową, czy innym kanałem informacji - jest możliwy.
W zamian za pozyskany (a rozpowszechniany dalej przez Specops)materiał, moze ewentualnie zażyczą sobie informacji handlowej o stacji, czy na www - jako Partnera SErwisu Specops.
Daje to możliwość zrzucenia informacji miesiąca/tygodnia/systematycznie w jedno miejsce...
Zrezstą emisje takich materiałów - niekoniecznie musiałyby mieć miejsce w radio Specops,
ale np. w nowym dziale militarnych wiadomości-informacji z kraju i świata - na Forum.
Może mi się wydaje, ale nie ma takiego miejsca, a mi osobiście takie informacje interesowały - i tego mi też brakuje.
Wiele osób nie ma czasu śledzić info - nawet "branżowych".
Materiał często jest porozrzucany, jego emisje i tak sobie polecacie,
a możnaby taqki temat podjąć - i w jednym miejscu zgrupować takie materiały.
Poza tym - taki materiał moze wnosić nowe wątki do Forum.
wywaidy: tak jest to w planie jak juz opanuje podstawową obsługę serwera shoutcast.
NAM: mam kilka kawalkow - Full Metal Jacket. Good Morning Vietnam, Pluton i nawetr z Predatora. Do tego cala masa cytatów z FMJ
Metal: Zarazilem sie zespołem Hel (vikingmetal) ale niestety mam jeden kawalek. Jak macie cos wiecej to podeslijcie (np.: Bathory). Beda dwa kawalki Metallica, Iron Maiden i chyba nawet jeden Manowar
Hans Zimmer: jest kilkanascie jego kawalkow, tak samo jak podklad z Predatora, Obcego i Rambo
Demony wojny / kroll / psy - jest kilkanascie cytatow
4 pancerni - powaznie??? juz tego nie chcialem dawac, ale jak chcecie....
Stopczyk: "Fallsimjaeger sind albo chociaż Lilli Marlen" - zapodaj mi jakas dobra wersje Lilli Marlen bo ja mam same takie gejskie - marszowa wersja byla by lepsza - co do reszty tego kultowego repertuaru - niestety - musimy nadal tego sluchac po zakryciu komputera kocem i zgaszenie świateł w mieszkaniu. Na tej samej zasadzie klasyczny kawalek: "KONKWISTA - WALCZ BIAŁY WOJOWNIKU" został usunięty po konsultacjach z zespołem prawników. :-)
Witam!
Co prawda testowej emisji nie slyszale
jak juz "czterej Pnacerni" to do kompletu jeszcze motyw z Klossa )"Był taki czas", poisenka z "Prawa i piesci", no i motyw z "Ekstradycji I" :-)
dorzucil bym troche klasyczengo rocka (Dire Straits, LZ, Deep Purple, Pink Floyd - od 1973 do 1979)
Musi byc HH? (wiem tolerancja pozadana, ale musi byc?)
Pozdr
Robal2pl
surv [Usunięty]
Wysłany: 01-09-2005, 15:17
Robal2pl napisał/a:
Musi byc HH? (wiem tolerancja pozadana, ale musi byc?)
Pozdr
Robal2pl
A musi być metal?
Zawsze na 3 minuty można przyciszyć
Ostatnio zmieniony przez surv 01-09-2005, 15:18, w całości zmieniany 1 raz
witam, maly poslizg ale wlasnie przelalem kase na konto mojego providera - wiec moze jeszcze dzisiaj cos poleci w eter. tylko wszystkie piosenki sie dluuuugo laduja na serwer - jest tego kilkaset MB
Zapewne przez niedopatrzenie, bo podobno miało lecieć wtedy Wir Sind die Braunen Soldaten albo SS Estonian Marsch. Konkwista miała być dopiero po 22. Dokładnie nie pamiętam bo mi się koc zsunął i monitor zasłonił.
88
Stopczyk
PS Niedługo w ramach politycznej poprawności ktoś będzie chciał, żeby zamieścić na forum dział dla ped... gejów. O kawałkach tego zespołu Kangur coś już napisał i nie ma sensu tego roztrząsać.
Tak jest jeden kawalek konkwisty. jest rowniez jeden kawalek Legionu. Jest rowniez kawalek zespołu Hel. Jest kawalek z FMJ gdzie przeklinaja. Jest kawalek "Czerwona Kawaleria" - zapewne ulubiony kawałek Dzierżyńskiego.
Całe SPECOPS FM promuje nienawiść, faszyzm, komunizm i degraduje mniejszości narodowe.
Acha, jeszcze jest kawałek: "Szamil dowodzi naszym oddziałem" - dla zwoleników iczkerskich bojownikow - jak i rowniez "Moskiewski SOBR" + "Walec dla BTR'a" - dla zwolenników rosyjskich najezdzcow.
Nie zapomnijmy o "Zolnierze Fortuny" + "Zolnierzom z Alfy" - piosenki wychwalajace putinowskich najemnikow.
No i muzyka z Psow - fim ubeckiego kultu.
No i kawalki z Krola - filmu promującego przemoc w wojsku.
No a na koniec muzyka z Gwiezdnych Wojen - leci chymn zlego Imperium ktore chce zawladnąc planeta...
Osobiście oprócz czyto wojennych kawłków,soundtracków z wojennych filmów,hasełek,skłaniałbym sie w stronę warrior metalu,np. Manowar,albo dobrych polskich kawałków,np. Kazik Na Żywo.
Brymer [Usunięty]
Wysłany: 04-09-2005, 21:34
"kolejny rok a Liban płonie" mistrzostwo ;)
paczka z pudełkiem 5 cd do Londynu kosztowała 9.90zł-pytanie czy tyle kosztuje w całej Uni czy tyle w Zjednoczonym Królestwie? ale w sumie koszt wydaje mi się będzie oscylował koło w/w kwoty;)
Nie ma mozliwosci na osobne pasmo. Pasmo=serwer czyli koszta x 2.
Na razie radio dziala na 50% mozliwosci - mamy raptem 25 slotow, i zobaczymy jak bedzie z dostepem.
Co do metalu - jest Iron Maiden - moze byc tez Manowar - podaj mi jakies tytuly bo dawno juz ich nie sluchalem i nie pamietam co jest bardziej "bitewne".
Kazik / Kult - dadalem dzisiaj kilka kawalkow - jest teraz okolo 8h muzyki wiec nie powinno si epowtarzac za czesto, ale przyznam ze generator losowy dziala roznie- jedna piosenk amoze leciec kilka razy na godzine bo generator za kazdym razem losuje od nowa - czyli kazda kolejna piosenka ma takie samo prawdopodobienstwo jak poprzednia - nie jest "skreslana" z listy po tym jak raz poleci. (kombinatoryka sie klania )
Co do przesylania plikow - ustawie FTP jak bede mial czas.
dodałem kilkanascie nowych kawałków: kilka klimatów Australijskich (dla własnej uciechy, między innymi aborygeńskie techno ) kawalek z Obcego - 8 minut ale moim zdaniem bomba (scena z plonacym APC) troche "piosenek do biegania USMC i wiecej kawalkow KULTU.
teraz jest jakies 12h muzyki wiec nie bedzie sie powtarzac za czesto - ale miejcie na uwadze to ze generator losowy szwankuje i czasem kilka kawalkow leci pod rzad.
Pomógł: 11 razy Wiek: 22 Dołączył: 25 Mar 2005 Posty: 944 Skąd: z Polski
Wysłany: 08-09-2005, 17:20
No nareszcie cos dla kota który udaje dziadka:)
Kazik rulez.
Jesli moglbys sie postarac o przebój "Polska Plonie" - w teledysku sa sceny z OP KSP. Niby nie ten klimat ale...
I piosenek do biegania tez czasem poslucham
_________________ KOTY GÓRĄ!!!
Pozdrawiam
jac-t [Usunięty]
Wysłany: 11-09-2005, 17:03
Hmmm z Manowara to kojarzę tak z pamięci tylko kilka,ale poszukam czegoś,np. z płyty Warriors of the world : piosenka o tym samym tytule,Hand of doom,Fight Until you die,House of death.Apropo kiedys u qmpla słyszałem niejaki Hammerfall,który brzmi bardzo podobnie.
pozdrawiam
Wiek: 32 Dołączyła: 01 Sie 2005 Posty: 16 Skąd: prawie Warszawa ;-)
Wysłany: 12-09-2005, 11:56
Hmmm...
Po dłuzszej nieobecnosci i czujnym nasłuchiwaniu
- ja bym dodała Addagio for springs
- wykorzystane zresztą chyba jako temat przewodni
w muzyce z plutonu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum