Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 08 Lut 2005 Posty: 447 Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-05-2005, 20:46 Muzyka w klimacie
Po niewatpliwych hitach zespolu Lube: Kombat, Soldat ( polecone przez Stopczyka) i Dawaj Za , czas na cos nowego. Macie jakies propozycje? Z mojej strony moge dac wprawdzie nie tak dobre ale z klimacie 'Namu:
Stan Ridgeway - Camouflage
Barry Sadler - The Ballad of the Green Berets
Troche wieje od nich propaganda ale sa spoko ;)
Ostatnio zmieniony przez Sokol 11-05-2005, 16:48, w całości zmieniany 1 raz
Metallica : The ONE - utwór zainspirowany książka ( Johnny got his gun ) pewnie myle się do tytułu. W tle słychać odgłosy strzałów , krzyków oraz dzwięk nadlatującego śmigłowca ;d;d
Pomógł: 12 razy Wiek: 35 Dołączył: 09 Kwi 2005 Posty: 963 Skąd: Kraków
Wysłany: 30-07-2005, 23:31
Karczycho napisał/a:
Metallica : The ONE - utwór zainspirowany książka ( Johnny got his gun ) pewnie myle się do tytułu. W tle słychać odgłosy strzałów , krzyków oraz dzwięk nadlatującego śmigłowca
Metallica : The ONE - utwór zainspirowany książka ( Johnny got his gun ) pewnie myle się do tytułu. W tle słychać odgłosy strzałów , krzyków oraz dzwięk nadlatującego śmigłowca
Może być ciężko, historia jest z czasów Iwś
Wydawało mi się, że z II (ale teraz pewny nie jestem)? To w sumie i tak nie zmienia za bardzo zasadności użycia odgłosów śmigłowca Ale odgłosy zależą od wersji - są wersje "studyjne", gdzie jest sama piosenka, a na każdym koncercie efekty są trochę inne - np. na koncercie w Polsce w zeszłym roku nie było śmigłowca tylko same eksplozje (a przynajmniej ja nie pamiętam smigłowca).
A ja polecam muzykę z gier: seria Hitman (szczególnie 2 i 3 część) i Freedom Fighters. Wszystko skomponowane przez Jespera Kyd'a, na stronce http://www.jesperkyd.com można posłuchać fragmentów niektórych utworków.
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 08 Lut 2005 Posty: 447 Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-08-2005, 15:40
W ogole cala plyta "M 16" jest w klimacie, moja ulubiona piosenka to "Marines".
A co do sierpniowego klimatu to polecam plyte Lao Che "Powstanie Warszawskie".
sprawdzialem , racje miałem ; w intro do THE ONE z płyty "AND JUSTICE FOR ALL" słychać wyraźnie dzwięk przelatującego helikoptera. Piosenka została zainspirowana historią z okresu I WW , ale gdy wsłuchamy sie w jej początek bedzie pewne , że to nie odgłosy z pola bitwy I , czy nawet II wojny światowej.
_________________ Masz prawo odmówić odpowiedzi na ten post. Jeżeli z tego prawa nie skorzystasz, wszystko, co napiszesz, może być wykorzystane przeciwko Tobie ;)
Rolling Stones - Satisfaction, Paint it black
Animals - We gottta get out this place, Hause of rising sun
Doors - The end, Raiders of the storm
procol_harum - whiter shade of pale
Tom Paxton - Lyndon Johnson told the nation
Inne:
szukam dobrych kawałków Wysockiego - szczególnie "obława" w jego oryginalnym wydaniu oraz kawałki Rozenbauma w klimacie "wojennym" - jak macie linki / mp3 prosze przesyłać na mój email:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum