Pomógł: 11 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 972 Skąd: Prusy Wschodnie
Wysłany: 25-10-2008, 20:51
Bardzo mi się spodobało ujęcie z SPG 9. Film propagandowy bambusów nie wyszedł, chyba za wcześnie chwalili allaha. Jestem za tym, żeby w identyczne SPG 9 wyposarzyć resztę muzeumańskich ekstremistów na świecie. A może to amunicja? Jeśli amunicja to mogę swój 1 % podatku oddać producentowi, ale żeby inne partie produkcyjne działały tak samo jak na filmie.
Pomógł: 7 razy Wiek: 34 Dołączył: 04 Gru 2007 Posty: 836 Skąd: Polska
Wysłany: 26-10-2008, 11:32
Hehehe, ja daję swój 1%:)
Jak się ch... domknie komorę SPG to i Allach akbar nie pomoże...
Wadliwa amunicja moim zdaniem jest mało prawdopodobna, ale...
Czytałam że SOG podrzucał Wietnamczykom partie preperowanej amunicji pośredniej, która eksplodowała w komorze zamkowej, lipne granaty 82mm do moździerzy. Na drzewach wieszano w dzungli plakaty ze zdjęciami gołych kobiet oraz napisami zrobionymi (celowo) mała czcionką, zmuszającą do podejścia bliżej jeśli chciało się przeczytać (a były to prowokacyjne teksty typu: ,,walczysz za ojczyznę i socjalizm, a z kim teraz sypia twoja żona?). W pobliżu drzewa z takim plakatem były oczywiście odciągi od miny Claymore:)
Arsenał takich pomysłów był ogromny. Może Rosjanie okazali się pojętnymi uczniami SOG?!
Pomógł: 11 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 972 Skąd: Prusy Wschodnie
Wysłany: 26-10-2008, 13:33
Też się wczoraj nad tym zastanawiałem.
[ Dodano: 26-10-2008, 13:56 ]
SPECNAZ GRU też stosował różne niekonwencjonalne metody, kto wie może amerykańskie doświadczenia z Wietnamu zastały przeniesione na Kaukaz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum