tak się zastanawiam czy jest sens zakładać konto w serwisie TWITTER w celu informowania klientów o nowościach etc - firma CUSHIMA działająca w zbliżonej branży to ma, ale nie wiem czy jest sens, i tak bombardujemy Was na forach + newsletter... ale czasy się zmieniają...
Z tego co wiem jest teraz moda na Twittera i mają tam konta politycy, artyści itd... Ja tam w życiu nie zaglądałem ;)
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
Guns kill people... Spoons make them fat...
szczygieł [Usunięty]
Wysłany: 09-09-2009, 15:02
Ale po co? Przecież jak sam napisałeś jest newsletter, więc będziemy dostawali to samo 2 razy? Już pomijając ile osób ma tam konta.
Lepiej powieść reklamę/baner na NFoW, tam jest "grupa docelowa". Tak mi się przynajmniej wydaje.
Cushima na dobry marketing, ich strona wyświetla się w reklamach Google na stronie MM Lubliniec.
1 000 PLN i się możesz wyświetlać gdzie chcesz - analizowałem reklamy Google i kiepsko to się opłaca - w naszej branży przynajmniej, takie jest moje zdanie
Ale po co? Przecież jak sam napisałeś jest newsletter, więc będziemy dostawali to samo 2 razy?
Zaleta Twittera nad newsletterem jest podstawowa - o newsleterze musisz wiedzieć i się do niego zapisać. Stronkę na Twitterze można wygooglać przypadkiem, szukając informacji o firmie, ale również, jeśli dobrze dobierze się słowa kluczowe, szukając informacji o kamizelkach czy oporządzeniu.
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
Guns kill people... Spoons make them fat...
szczygieł [Usunięty]
Wysłany: 09-09-2009, 15:37
Cytat:
1 000 PLN i się możesz wyświetlać gdzie chcesz - analizowałem reklamy Google i kiepsko to się opłaca - w naszej branży przynajmniej, takie jest moje zdanie
Nie wszędzie, na SPECOPS nie mogę . Dla mnie jest paranoją reklamować sklep, z tej samej branży na swojej stronie. Ale co kto lubi.
Mówiąc o reklamie na NFow, nie chodziło mi o reklamy google, tylko po prostu na dogadaniu się z adminem strony, tak jest lepiej i dużo taniej.
Foka, moim zdaniem nie ma sensu, wpiszesz:
kamizelka taktyczna - pierwszych 50 linków sklepy asg, i Twitter tu nie pomoże.
kamizelka SPECOPS- specops.pl
Choć na pewno, jest to zwiększenie swojej obecności w sieci.
Tak, wiem, w moich czasach w szkołach uczono posługiwania się wyszukiwarkami, a teraz ta umiejętność dawno zamarła, ale jednak warto być widocznym w takim zestawieniu.
Wiek: 12 Dołączył: 14 Sty 2008 Posty: 59 Skąd: to tu to tam
Wysłany: 09-09-2009, 17:44
a może Facebook?
Trzeba by sprawdzić jakich serwisów internetowych używają klienci Specops a potem myśleć ;) Jakby trza opracować jakieś badanie marketingowe/wizerunkowe to słuze pomocą ;)
Wysłany: 09-09-2009, 18:37
To co Foka powiedział jest pradwą, ale informacja o newsletterze rozchodzi się w sumie po dziś dzień tzw. pocztą pantoflową jak i o dobrych stronach netowych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum