A tak na poważnie - śruby Ci się poluzowały bo nie dokręciłeś na klej techniczny Locktite - to rzeczywiście ma miejsce jak się dużo strzela z kbk AK na ciągłym. Oszynowanie pracuje i śruby się mogą wtedy poluzować. Ale po aplikacji Locktite wszystko jest git, zresztą zawsze się tak zabezpiecza montaże na broni. W pełnym komplecie oszynowania zostawia się tylko górną przednią szynę żeby był łatwiejszy dostęp do rury gazowej. Można też śruby zalutować w opcji hardkore, albo użyć gorącej kalafonii z takich patentów bardziej frontowych.
A jak nie, to zawsze pozostaje spawarka, sznur konopny, druto-skrętka albo inna firma produkująca szyny.
oooops nie ma innej firmy produkującej takie szyny (CAA to to samo) więc wracamy do punktu zero.
Trzeba zakleić- masz racje. Gorzej później z konserwacją. Ale same szyny są ok wykonanie itd.... Chłopaki od Ciebie z Gdańska z MoOSG tez mają moje zdanie w temacie. Pozdro.
Mam jeszcze szyny z łożem do Mossberga ale od pół roku nie mam czasu założyć i ostrzelać ale ogarne w tygodniu po świętach i dam znać. I przy kałachu jak instalujesz trzeba coś tam piłować bo nie pasuje do końca, ale nie wiem dokladnie co bo to chłopak u mnie zakładał. Tego całego gówna do Glocka nawet nie brałem na testy bo mi nie potrzebne. Przy MP5 zestaw hula dośc dobrze słyszałem od kolegi z SEK
mocowanie do latarki SuperTac się odkręca- nie pamiętam symbolu, Z gratami do M4 nie wiem nie miałem okazji.
Na wszystkie zestawy do AK trzeba zwracać szczególną ugagę gdyż są dostępne w dwóch wersjach - wytłaczana i frezowana, łatwo się pomylić przy zamówieniu i potem mogą być problemy.
Te zestawy które ja instalowałem osobiście pasowały bez problemów.
Również niektóre elementy występują w wersji standard oraz wzmocnionej/metalowej - oczko przelotowe to jedno z nich - z pamięci jest wersja plastikowa i metalowa.
Z uchwytem do surefire nie miałem problemów ale na testach wyłamała się dolna szyna w UMP do której uchwyt był zamontowany - wniosek jest jeden, wyrzucić UMP.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum