Jak nie jesteś medykiem taktycznym i dotkniesz tej apteczki, ulegnie ona auto-destrukcji.
Po prostu apteczka - jeżeli ktoś potrzebuje więcej miejsca niż zwykły pakiet pierwszej pomocy, a nie chce/nie może nosić plecaka - to jest to sprzęt dla niego. Cała filozofia.
Po weekendzie zdjęcia typowych konfiguracji apteczki z oporządzeniem.
Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 336 Skąd: Polska
Wysłany: 23-09-2009, 13:23
Czy istnieje możliwość podpiecia samej apteczki za pomocą molli? Konkretnie chodzi mi o to że mam Wasz wypasiony pas do tego dopięte klamoty i tak sie zastanawiam czy można to cudeńko (apteczkę) dopiąć z tyłu do pasa BEZPOŚREDNIO?
_________________ Dulce et decorum est pro patria mori
Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 336 Skąd: Polska
Wysłany: 23-09-2009, 13:45
Cholera tak to jest jak się szybko przegląda forum w robocie. Uświadomiłem sobie błąd gdyby to bylo na stał przypięte do pasa człowiek się uczy przez całe życie.
_________________ Dulce et decorum est pro patria mori
Był projekt z MOLLE - ale jako że to jest APTECZKA a nie chlebak to musi być pod ręką - dlatego zrezygnowaliśmy z tego montażu - bo podczas udzielania pierwszej pomocy trzeba by było cały pas/kamizelkę ściągać - a nie jest to wygodne.
Odpowiedzią na Twój problem jest wprowadzenie do oferty chlebaka, który można bezpośrednio podpiąć pod pas - chlebak "się robi" - na pocieszenie powiem że na pewno nie będzie tak drogi jak apteczka.
Określenie "piękny order" wskazywało na ironię całości wypowiedzi. Ratownikiem medycznym już jestem. Na taktycznego ,zawodowo, nie planuję póki co aspirować.
Pomógł: 13 razy Wiek: 12 Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 746 Skąd: Centrum
Wysłany: 24-09-2009, 16:22
Zazwyczaj jak się patrzy na sprzęt to można już coś o nim powiedzieć, czy będzie robił robotę, jak i w jakich sytuacjach. Tylko użyć wyobraźni trzeba. To apteczka dla gościa który lubi nosić więcej i czuć się pewniej albo dla medyka na szczeblu drużyny - jak dla mnie.
Znając jakość wykonania tych rzeczy wiadomo, że będzie solidnie. W porównaniu do torby CCRK / squad North American Rescue wydaje się być bardziej funkcjonalna, lepszy podział, więcej kieszeni, do tego PALSy.
Mówię o takim czymś: http://www.narescue.com/C...uad--P35C4.aspx
Można się doczepić, że nie ma szybkiej zewnętrznej kieszeni do nożyczek, ale równie dobrze nożyce nosi się wciśnięte za PALSy.
http://www.narescue.com/P...80-0175f_cs.jpg - tutaj ten sam NAR pokazuje jak to można zrobić, nożyczki są na smyczy.
Dodatkowo można wcisnąć je pod kieszeń zamocowaną na PALSach albo zabezpieczyć taśmą z VELCRO - np. taką do spinania wiązek kabli. Dla mnie właśnie takie rozwiązanie jest lepsze, bo dedykowana kieszeń na nożyczki zajmuje dość dużo miejsca. Do tego taka torba może również służyć za waistpack / buttpack.
_________________ Watch your corner and bring your men back alive.
Kawaleria wciąż utrzymuje pozycje ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum