Jest to rozwinięcie kamizelki KTI-1 , podstawowa różnica to nowy typ uniwersalnej kabury napiersiowej, pasującej do broni krótkiej klasy Walther P-99, Sig-226, CT-75 itp.
Na plecach kamizelki znajdują się taśmy MOLLE do montażu dodatkowych kieszeni modułowych.
Kamizelki KTI-1 i KTI-2 pozostają w równoległej sprzedaży.
Niedługo nowa kabura napiersiowa zostanie zaprezentowana również w wersji MOLLE.
Pomógł: 33 razy Dołączył: 20 Lip 2006 Posty: 2010 Skąd: Polska
Wysłany: 01-02-2010, 17:48
Fajna. Typowo dla policjanta patrolówki. Duża kieszeń na mandaty i notatnik i reszta gra i buczy cena jaka to rozpuszczę wici wśród znajomych w psiar... tfuu Policji
Fajna. Typowo dla policjanta patrolówki. Duża kieszeń na mandaty i notatnik i reszta gra i buczy cena jaka to rozpuszczę wici wśród znajomych w psiar... tfuu Policji
Nie widziałem policjanta patrolówki z PM-em. Ale może młody jestem
Pomógł: 3 razy Wiek: 32 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 321 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 01-02-2010, 20:55
Z PM smiga sie tylko w kilku określonych sytuacjach, natomiast to się zdarza. Inna sprawa to NGR bo oni najczęściej maja PM na wyposażeniu.
Na codzień sam śmigam w kamizelce taktycznej, do tego w patrolowce robię wiec jeśli mogę swoje kilka groszy dodać..
Nosze na sobie sporo rzeczy bo jestem zdania ze lepiej nosić niż się prosić i gdy wybiegam za kimś z radiowozy tu nie muszę się martwić czy wszystko mam( od latarki po batona)
Ta kamizelka może dla GR będzie dobra chociaż oni pewnie klamkę na nodze będą mieć a nie na kamizelce, nie wiem. Dla policjanta z RPI/OPI raczej ładownice do PM zniechęcą do zakupu KTI-2.
Kangur nie odbieraj tego jako krytyki produktu( nie miałem go na sobie, nie sprawdzałem jak się w niej służy) tylko jako uwaga od osoby z pierwszej linii. Nie koniecznie ze Spapu czy innych spec grup ;)
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 632 Skąd: z nad wisły
Wysłany: 01-02-2010, 21:21
broken_arrow napisał/a:
Tylko po co policjantowi z patrolówki kamizelka?
_________________ if the force does not mean we pass the argument to the argument of force
Wysłany: 01-02-2010, 21:23
Spoko K. w tym układzie to insza inszoćś ;) A teraz pytanie bardzo ważne dla resortu. O jakiej kwocie mowa?
PS. Jacek282 ja mam nadzieje że ty żartujesz...
Pomógł: 33 razy Dołączył: 20 Lip 2006 Posty: 2010 Skąd: Polska
Wysłany: 01-02-2010, 21:54
w wielu ładownicach od PM choćby noszą ludzie batona i nie robi im to większego znaczenia tak więc same ładownice na pewno nie zniechęcą ludzi od kupna kamizelki.
Cytat:
Tylko po co policjantowi z patrolówki kamizelka?
żeby miał gdzie kanapki nosić... Kretyńskie pytanie...
Cytat:
Na miekko, trochę za bardzo się sugerujecie napisem "Policja" - skoro jet taki produkt, to znaczy że klient X go zamówił, niekoniecznie Policjanci.
akurat nie sugerowałem się napisem ale rozkładem kieszeni. Dwie duże kieszenie to przeważnie często wybierana opcja w patrolówce... tak więc klient z Policji chętnie zakupi. Jeden warunek...rozsądna cena...
Wysłany: 02-02-2010, 08:26
cahir79 napisał/a:
Spoko K. w tym układzie to insza inszoćś ;) A teraz pytanie bardzo ważne dla resortu. O jakiej kwocie mowa?
PS. Jacek282 ja mam nadzieje że ty żartujesz...
Nie żartuję, nie widzę rozsądnych powodów dla których f-sze patrolówki mieli by posiadać kamizelkę na oporządzenie.
_________________ if the force does not mean we pass the argument to the argument of force
Nie jestem ekspertem od patrolówki, ale na AT świat się nie kończy - w Gdyni SOK-iści chodzą w kamizelkach NFM-u, Perwersja też chodzi w kamizelkach, tak samo jak wiele innych lokalnych grup interwencyjnych. W gdańsku na przykład często widzę Policję w kamizelkach.
Co do ceny - odpowiadamy na oficjalne zapytania na email: info@specops.pl
KTI nie jest akurat specjalnie droga, wychodzi dużo taniej niż kamizelka MOLLE + taki sam komplet kieszeni.
Wysłany: 02-02-2010, 09:55
Jacek gdzie w/g Ciebie powinienem nosić:
leatherman'a
batona
opatrunek osobisty
rękawiczki jednorazowe w woreczku strunowym
latarka zwykła
latarka czołowa
radiotelefon
nie piszę już o tak podstawowych rzeczach jak rmg, magazynek do p99, notatnik służbowy.
leatherman'a
batona
opatrunek osobisty
latarka zwykła
latarka czołowa
radiotelefon
nie piszę już o tak podstawowych rzeczach jak rmg, magazynek do p99, notatnik służbowy.
Kto komu broni uzywać kamizelki z Copshopu, albo kto każe nosić KTI 2?
Kangur zaprezentował produkt - widocznie są chętni, którzy to kupią i niekoniecznie muszą to byc Policjanci. Jest cała rzesza pracowników z patroli ochroniarskich, Straż Pocztowa itp.
Wysłany: 02-02-2010, 20:23
cahir79 napisał/a:
leatherman'a
batona
opatrunek osobisty
latarka zwykła
latarka czołowa
radiotelefon
Możesz to wszystko zamontować na pasie głównym,i w kieszeniach bluzy mundurowej.
Policjańci w innych państwach jakoś też noszą dużo sprzętu i nie muszą używać kamizelek taktycznych.
Rozumiem osoby które są w NGR gdzie dodatkowo posiadają pm i do niego magazynki.
Od jakiegoś czasu zrobiła się mania noszenia kamizelek taktycznych, moim zdaniem jest to próba dowartościowania się policjantów z patrolówki, pozatym z tego co się orjętuję to nie jest to zgodne z przepisami mundurowymi. Zastanawiam się po co ci " czołówka" na służbie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum