Wysłany: 26-09-2009, 13:17
bardzo dobrze, że nie ma kieszeni pionowej. Dla mnie to najgorszy element w bluzie miwo. Rzadko coś tam wkładam, czego tam nie włożysz zawsze będzie widoczne.
Wysłany: 09-10-2009, 23:15
mam takie pytanie, może głupie... Napisaliście w dziale umundurowania 100% Nyco rip stop. To będzie prawidziwe Nyco 50 nylon 50 bawełna tak? Pantera i oliwka też będą z nyco?
pozdr.
Nie, to będzie Najko na niby, nadrukujemy na tym kopie KamoGromu z sueza i powiemy że to multicam od crye tylko dostosowany do polskich warunków, a poliester zresztą lepiej oddycha i jest lepszy, to prawie to samo.
Na miękko, ale zastanawiam się ile lat jeszcze zajmie zanim ludzi zatrybią że jak jest napisane że w produktach SPECOPS jest NYCO to znaczy NYCO - jest tylko jedno, jak pisze MULTICAM to jest MULTICAM - innego nie ma, a Cordura to DuPont Poliamid 6.6 - innego też nie ma.
Każdy materiał jest tym czym jest w rzeczywistości, tu nie ma zamienników / kompromisów.
Minął niemal miesiąc, a w temacie cicho. A szkoda, bo nie ukrywam, że chętnie bym obejrzał mundury, może nawet wymacał. MIWO, moim zdaniem, zaszalało z cenami. A i też takich bajerów nie potrzebuje. Jednak przydałby mi się mundur lepszy od Helikona (z którego i tak jestem zadowolony), a tańszy od MIWO.
Nie ma w tym nic dziwnego, ani gorszącego, że człowiek chciałby kupić dobry mundur za mniej niż 340zł + przesyłka. Taniej to nie zawsze znaczy to samo co tanio.
Nie ma w tym nic dziwnego, ani gorszącego, że człowiek chciałby kupić dobry mundur za mniej niż 340zł + przesyłka.
Za komplet 340 zł? Hehehe, chyba chińszczyznę ;)
Trochę mnie to płaci MON za polskie Pantery, a jakoś nie podejrzewam, żeby mundur SO był na poziomie wz. 127
Ale jak ktoś wszystko porównuje do cen z allegro... Gdzie większość kontraktowego umundurowania jest, nie bójmy się powiedzieć wprost, kradziona, to cóż...
El Lobo napisał/a:
Twoja postawa jest po prostu godna pożałowania...
Jego postawa jest wynikiem lat doświadczeń z ludźmi oderwanymi od rzeczywistości
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
Nawet za komplet Helikona nie schodzi się poniżej 400 zł.
Gdzie?! Ja zapłaciłem połowę tego...
Foka napisał/a:
Trochę mnie to płaci MON za polskie Pantery
Jak dla mnie to i tak przepłaca. I to zdrowo, bo za komplet nie dałbym nawet 100zł.
Foka napisał/a:
Jego postawa jest wynikiem lat doświadczeń z ludźmi oderwanymi od rzeczywistości
Powiedz mi co jest oderwanego od rzeczywistości w stwierdzeniu, że chciałbym kupić coś porządnego, lecz tańszego od MIWO? Jeszcze nie tak dawno temu mundury kosztowały tam o 40zł mniej za komplet i według mnie była to uczciwa cena. Te 40zł to niby nie dużo....ale szeregowy w WP kokosów nie zarabia.
W gruncie rzeczy, o tytułowych mundurach wiadomo tylko tyle co z grafik, czyli niewiele, bo droga od wizualizacji do gotowego produktu jest daleka. O ja jebie, toć nawet zdjęć gotowego munduru nie ma. Czy w takiej sytuacji można powiedzieć, że wyrażenie własnych potrzeb przy skromnym budżecie to zbyt wiele?
no dobrze, Kolego, tak na spokojnie Ci to wytłumaczę.
Jak myślisz, ile kosztuje metr kwadratowy materiału z jakiego szyje MIWO?
Jak myłśisz, ile może kosztować metr kwadratowy NYCO?
Na skali 1 do 10, według Ciebie, na ile punktów zasługuje MIWO? 2? 5? 9?
Powiedzmy że oceniasz tą firmę na 5. No to ile dasz nam? 6? 9? Każda z tych ocen będzie abstrakcją, bo nasz sprzęt jest w zupełnie innej klasie, nie możesz porównąc golfa, nawet takiego GTI do Ferrari Competizione Berlinetta bo tego się nie da porównać.
Wogule ocenianie producentów bardzo kiepsko Wam wychodzi. Na przykład: dlaczego Helikon ma być gorszy?
Miwo produkuje wór w 5 rozmiarach, helikona ma masową produkcję w pełnej rozmiarówce z coraz to lepszych mateirąłów, od strony technicznej jest to wykonane 3-5 klas wyżej - proces jest rozbity na przemysłowy park maszynowy, mundury są robione na maszynach specjalistyczncych etc, - tego oczywiście śmiertewlnik nie widzi bo nie może - oczywiście, ma to swoje mankamenty, "cińszczyzna" etc - ale stosunek jakość cena jest 1 do 10.
Prosty test - weźcie do ręki najprostszy z naszych produktów - ładownica pistoletowa - i porównajcie z dowolną inną łądownicą pistoletową. abstrakcja.
Zrsztą, nieważne, nikomu nie każę tego kupować, ludzie którzy ten sprzęt potrzebują i tak to kupią, reszta klientów mnie nie interesuje.
Jak dla mnie to i tak przepłaca. I to zdrowo, bo za komplet nie dałbym nawet 100zł.
No to już widzimy, ale rozmawiamy o realiach rynku, a nie Twoich wyobrażeniach.
El Lobo napisał/a:
Foka napisał/a:
Powiedz mi co jest oderwanego od rzeczywistości w stwierdzeniu, że chciałbym kupić coś porządnego, lecz tańszego od MIWO?
No właśnie to jest oderwane... Chciałbyś Mercedesa w cenie Poloneza.
El Lobo napisał/a:
ale szeregowy w WP kokosów nie zarabia.
Hmmm... może to oznacza, że to nie będzie produkt dla niego. Dla szeregowego szyje MIWO. SO będzie z dużo wyższej półki. Nikt nigdzie nie twierdzi, że wszystko ma być dostępne dla wszystkich.
El Lobo napisał/a:
W gruncie rzeczy, o tytułowych mundurach wiadomo tylko tyle co z grafik, czyli niewiele, bo droga od wizualizacji do gotowego produktu jest daleka. O ja jebie, toć nawet zdjęć gotowego munduru nie ma.
Zgadza się, z tym, że my znamy produkty SO całkiem nieźle. Niektórzy na tym forum je posiadają, inni oceniali. I wiemy czego się spodziewać. Oczywiście - czas na ostateczną ocenę przyjdzie jak będzie gotowy produkt, ale...
El Lobo napisał/a:
Czy w takiej sytuacji można powiedzieć, że wyrażenie własnych potrzeb przy skromnym budżecie to zbyt wiele?
...ale my właśnie robimy to samo. Różnice są takie, że Ty oczekujesz "taniej szmaty", a my czegoś lepszego. Po co szyć coś co już szyje MIWO, a można uszyć coś lepszego, czego nikt na naszym rynku nie robi? Za drogo dla Ciebie? To kup MIWO! MIWO jest za słabej jakości? No cóż... dlatego jest, kurwa, tanie! Takie są prawa rynku!
Dobre i tanie to może być wino Komandos.
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
Wysłany: 13-11-2009, 09:20
[quote="El Lobo] Gdzie?! Ja zapłaciłem połowę tego... [/quote]
W Stołecznym Królewskim Krakowie nie powiem gdzie dokładnie, ale zapłaciłem 400 za komplet w maskowaniu Camogrom z ochraniaczy rok temu. Nie doprecyzowałem.
Nigdy nie twierdziłem , że Helikon jest gorszy. Jak na moje potrzeby jest wystarczający.
Ty oczekujesz "taniej szmaty", a my czegoś lepszego.
Nie. Skoro są dwie wersje munduru, a jedna bez zbędnych wodotrysków to spodziewałem się czegoś na kształt Kalibra - czyli dobrej jakości w przystępnej cenie. Da się? Ano da - to wszystko. Z resztą tak właśnie odebrałem istnienie dwóch wersji munduru.
Wysłany: 15-11-2009, 14:44
Witam wszystkich!
Ja też jestem jednym z tych który czeka na mundury specopsa i mam nadzieję, że będą to przełomowe mundury jeżeli chodzi o polski ryenk. W końcu będzie nam dane założyć mundur z Nyco w panterze. Co do ceny to też mam nadzieję, że nie będzie zabójcza, choć spodziewam się, że nie niska. Ja używam, a raczej używałem dotychczas mndurów Miwo pantery leśnej. Cóż, ich mundur jak napisał kangur to wór i do tego drogi, 340z za taki materiał i za taki krój to przesada, ale jak nie ma nic innego to trudno.
Mozna spodziewać się mundurów specopsa w tym roku? Żebym przypadkiem nie rozwalił kasy na pierdoły hehe, co w moim przypadku jest cholernie trudne...
pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum