no Panowie... Mundur elegancki. Ja poproszę COMBAT w kolorze czarnym Jak narazie, Wasze produkty są rewelacyjne, więc jeśli owe mundury będą tak samo starannie, wytrzymale zrobione to szacunek
Szkoda że Policja wprowadziła to granatowe g**** a nie zasugerowali się czymś tego typu...
Wysłany: 22-10-2009, 18:38
No wiesz może były za drogie..., a co Combata to naprawde wygląda super i dobrze, że nie wpadli na pomysł (szefowie) by wszywać w to koszulke termoaktywną jak to już ktoś zrobił, jednym słowem jest to pomysł masakra. Jak i firma druga która ubzdurała sobie ciche zamykanie kieszni na magnesy.
Pomógł: 52 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2005 Posty: 1395 Skąd: Warszawa
Wysłany: 22-10-2009, 21:54
Tak na podpuchę pytałem - bo widzę że trochę to wszystko się pomieszało.
Magnesy wymyślił WOBWSM z Łodzi - na siłę jako 3 wariant zapięcia kieszeni do wz.2008 w ramach ankiety użytkowej (a i tak wprowadziliśmy 4 - suwak na który nie wpadli).
Helikon akurat nic nie wymyślał - pomysł połączenia bluzy mundurowej z koszulką termoaktywną pochodzi bodajże od USN SEALS.
I jeśli chodzi o Combat Shirta to wprawdzie to spandexowe coś Helikona jest niezbyt świetne (głowne ze względu a spandexowy korpus), natomiast Combat Shirt z prawdziwego zdarzenia - FROG, UBACS, ACS czy pochodne jest o wiele lepszym pomysłem do noszenia pod kamizelkę niż klasyczna bluza mundurowa. Zachęcam do prób w zakresie własnym z kamizelką zintegrowaną lub plate carrierem.
O ile wiem odpowiednik combat shirta z KAMY testowany obecnie jako ukompletowanie do wz.2008 jest trudnopalny w całości (rękawy są z kermelu, korpus z kermelu, wiskozy i bawełny). Także też chyba jakieś informacje niepotwierdzone.
Wiadomo już mniej więcej kiedy mundury będą w sprzedaży? Miesiąc, trzy, pół roku, czy jeszcze nic nie da się powiedzieć?
O ile w ogóle te mundury będą... Zapowiadane są od lipca, a na razie pokazano jakieś marne szkice... Nie wiem, dlaczego niektórzy podniecają się tymi szkicami. Trudno je nazwać nawet projektem munduru. Nabazgrana jakaś bluza i spodnie, nałożony kamuflaż i to wszystko... Moim zdaniem totalna amatorka, czego po specopsie się nie spodziewałem. Jeszcze jedno opis materiału "100% NYCO", ktoś kto tak opisał materiał munduru chyba w ogólnie nie wie jak powinno podawać się specyfikację materiałową munduru. No i jestem ciekaw skąd macie te NYCO na panterę, czarny i oliwkę? oby nie z tej samej fabryki co helikon...
BTW specops multicama chyba już przegrał, miwo wypuściło oryginalnego multicama, nawet w fajnym kroju, tylko zastanawia mnie ta modelka na zdjęciu... fajne ma buty.
http://miwomilitary.pl/?p=10.30#
Powiem tak, co do mundurów S. masz trochę racje bo sie ociągają z roboto ale nie wyskakuj mi tu z Miwo Lubliniec bo oni TO MOGĄ SZYĆ ALE SPRZĘT DO MARKETÓW a nie dla ludzi którym on jest naprawde potrzebny i jego jakość musi byc wzorowa, bez względu na to kto jest właściclelem MML. A i Bacznośc. Najpierw sie Kocie przywitaj ze starszymi.
Zgodzę się z kolegą bugiatem, że tutaj zasada "kto pierwszy ten lepszy" raczej się nie sprawdza.
Jako już prawie były użytkownik szpeju MML i jeszcze użytkownik ich umundurowania odpowiem tak, że przejechałem się na ich "niższych" cenach. Jakość umundurowania, przynajmniej szytego na rynek komercyjny, jest przerażająco niska. Większość szwów w miejscach krytycznych poszła po kilku założeniach. Musiałem dokonać kilu przeróbek by to się w ogóle dało nosić. Ale przecież to nie jest wątek o tym jak inni dają ciała... Nieprawdaż?
Używam trochę szpeju od S. i jak dla mnie to bije w kraju wszystkich na głowę pod względem jakości więc mniemam, że mundury będą uszyte z równie dobrą dbałością o jakość i szczegóły.
Ta strona - wiecie tylko tyle ile wam firma SPECOPS pokaże, mija parę miesięcy - a góra po roku wszyscy już są mądrzy i uważają poznaną wiedzę za swój własny patent i obowiązujący standard - a wcześniej szyli z worków po burakach cukrowych na singerze babci.
Na rynku macie tylko i wyłącznie producentów oferujących KOPIE i podróby, którymi gawiedź się podnieca, bo ktoś jest w stanie rozpruć i odszyć w garażu jakiś amerykański gadżet i sprzedać go 5 pln taniej.
Rzygać mi się po prostu chce jak czytam takie posty, a potem jeszcze poprawka w prasie branżowej gdzie można przeczytać streszczenia różnych żałosny projektów bez jakiejkolwiek wiedzy merytorycznej.
Weźcie parę stów kapitału i zróbcie lepszą firmę - co to za problem jak wszyscy tacy mądrzy?
Zresztą, w końcu mundury będą do kupienia, ja zmienię samochód na S600 a Wy dalej będziecie pierdolić że jest źle i nie dobrze.
No ile razy można tłumaczyć że mam tylko i wyłącznie ORYGINALNE materiały?
MIWO z Lublińca ma od jakiegoś czasu oryginalny MULTICAM, co się bardzo chwali, każdy może ten materiał kupić i chwała im za to. My też mamy i co z tego?
Płacisz i masz, czasem tylko trzeba brać 3000 metrów i tyle. Cała tajemnica.
Problemem nie jest zakup materiałów które są na rynku, tylko pozyskanie takich których nie ma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum