1. Bluza jest "normalnej" długości - taka ma być w wersji polowej
2. ściągacz ma być bo kiedyś już był. Jest opcjonalny - można go wyjąć, ale bluza ze ściągaczem o wiele lepiej modeluje sylwetkę - poza tym jest to akcent historyczny.
Pomógł: 5 razy Wiek: 26 Dołączył: 03 Lut 2009 Posty: 1206 Skąd: nie interesuj sie
Wysłany: 22-03-2010, 18:58
Kangur napisał/a:
1. Bluza jest "normalnej" długości - taka ma być w wersji polowej
2. ściągacz ma być bo kiedyś już był. Jest opcjonalny - można go wyjąć, ale bluza ze ściągaczem o wiele lepiej modeluje sylwetkę - poza tym jest to akcent historyczny.
K.
Joł,
Problem z za krótkimi bluzami jest taki, ze jak ktoś nosi jakiś pas z kaburą i pierdołami, to bluza lubi się fatalnie podwijać itp.
A co do modelowania, sylwetki - generalnie, bardzo mi się podoba estetyka, ale czy trzeba było używać ściągacza? I mean, w mundurze USMC nie ma żadnego ściągacza, a ten ciuch to przykład elegancji dopasowanej do sylwetki.
Pomógł: 5 razy Wiek: 26 Dołączył: 03 Lut 2009 Posty: 1206 Skąd: nie interesuj sie
Wysłany: 22-03-2010, 19:44
Foka napisał/a:
Jeszcze zależy o jakiej sylwetce mówimy
Widzę FOka, że Ty jesteś sceptyczny co do ściągacza, z racji swoich gaba....powodów
No cóż, obmacamy, zobaczymy ;) Ja wciąż czekam na czarny bojowy... ;)
To jest mundur do pracy, w dzisiejszy poniedziałek, na 100 000 etatów WP może 500 miało przy sobie kaburę udową, a prawdopodobnie znacznie mniej. Reszta siedziała przy komputerach, maszerowała po koszarach, wypełniała meldunki i konserwowała sprzęt - uzbrojona po zęby banda zarośniętych morderców żółwi to promil sił zbrojnych, mają w razie W mundur BOJOWY. To jest POLOWY, na codzień, żeby ładnie wyglądał na defiladzie i żeby oficer od Majora w górę mylił go z wz. 2008.
Co do ciuchów medycznych - nie nasz temat, za duża konkurencja, ciężko coś nowego wymyślić, więc nie będziemy szli w tym kierunku.
Wysłany: 22-03-2010, 22:02
Dlatego, Kangur, napisałem że pochwalam walor estetyczny ;)
Mimo wszystko, zobacz jak USMC to rozwiązało przy dłuższej bluzie, która zwęża się w pasie i rozchodzi niżej. modnie i praktycznie
uszyj ten mundur z czerwonej szmaty i bede szczesliwy
marnosci w tym sektorze pod dostatkiem, cos dobrego sie nada. dzis znowu zdarlem sobie kolana przy wypadku, bo zaden pajac jeszcze nie wpadl ze spodnie powinny miec wklady...
Wysłany: 25-03-2010, 13:00
Nie, K. to nie złudzenie optyczne
Po prostu fatalne zdjęcia na necie wybrałem.
Ten mundur po prostu również oddaje tradycje korpusu piechoty morskiej - czyli szyk, elegancje i dyscyplinę.
Bardzo się cieszę, że w Waszym mundurze też o to zadbaliście, bo nic mnie bardziej nie wkurzwia niż żołnierze fleje.
Pomógł: 3 razy Wiek: 29 Dołączył: 20 Kwi 2008 Posty: 17 Skąd: z betonowego lasu
Wysłany: 05-05-2010, 19:47
to jak z tymi mundurami we wz.93 ? kiedy beda ? tak sie przypominam bo by mi sie niedlugo przydaly na wakacjach z Monem,a juz 3 raz kase odłozona zainwestowalem w trunki wysokoprocentowe.
w mundurze polowym masz ukryta stójkę - wszystko jest na fotkach, a w mundurze bojowym jest w standardzie.
Cena zelży od wzoru i materiału, droższe od pieniędzy to nie jest. Niestety na tą chwilę mundury praktycznie są nieosiągalne, kolejka dostaw ma 4 miesiące.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum