Jest to pierwsza partia pilotażowa, dostępna w uproszczonej rozmiarówce S M L XL oraz XXL, wykonana z materiału NYCO (50% poliamid 50% bawełna). Jest to oryginalny materiał spełniający standardy NATO, oczywiście z oryginalnym nadrukiem MULTICAM Crye Precision.
Cena:
Minimalna sugerowana cena detaliczna KOMPLETU bluza+spodnie to 490,00 PLN BRUTTO.
Dostępność:
Mundury dostępne u dystrybutorów, którzy już przyjmują zamówienia.
Opis:
Prezentowany mundur jest mundurem POLOWYM - oznacza to że jest przeznaczony na użytek zwykłego żołnierza jednostki zmechanizowanej. Krojem nawiązuje do polskiej tradycji mundurowej okresu międzywojennego. Bluza posiada kołnierzyk koszulowy, z ukrytą stójką. W rękawach bluzy, na wysokości przedramion, znajdują się kieszenie zapinane na zamek, na ramionach podwójne kieszenie pod kątem 45 stopni. Z przodu są dwie duże, podwójne kieszenie zamykane tak jak bluza na guziki. Zdecydowaliśmy się na taki rodzaj zapięcia gdyż jest on bardziej trwały i tradycyjny.
Założenie konstrukcyjne podczas projektowania tego mundury było takie, że użytkownik będzie w nim spędzał 80% czasu w koszarach, wykonując standardowe prace ogólnowojskowe i biurowe a tylko 20% czasu na ćwiczeniach poligonowych lub akcji bojowej. Odzwierciedla to potrzeby 95% stanu osobowego Wojska Polskiego.
Spodnie munduru są również zapinane na guziki, kieszenie boczne mają specjalne zamknięcie w stylu "angielskim" co zapobiega wypadaniu drobnych przedmiotów z kieszeni. Akcentem nawiązującym do tradycji wojska poborowego są skrzyżowane "falowe" szlufki spodni.
Sukcesywnie będziemy uzupełniać ofertę mundurową, w następnej kolejności są mundury 'COMBAT', czapki / kapelusze itp. (na zdjęciach jest kapelusz Tru-Spec)
Mundury w wersji "wz 93 NYCO" również będą dostępne - wariant optymistyczny przed Świętami, wariant realistyczny koniec Stycznia 2010.
1. Jaka jest waga kurtki oraz spodni?
2. Jak długo spodnie schną po pełnym zamoczeniu w wodzie w warunkach przybliżonych do: lato, lekki wiatr, 25 stopni Celsjusza. Interesuje mnie suszenie na gościu idącym cały dzień powiedzmy leśnym szlakiem.
3. Jak szybko spiera się kamuflaż i czy po pełnym namoczeniu kamuflaż robi się czarny, czy kolory w dalszym ciągu są żywe?
Te same pytania miałbym do munduru bojowego, który jest zaprezentowany w katalogu.
1. Bluzy - kurtki jeszcze nie ma - nie wiem, sprawdzę.
2. Nie wiem, tam gdzie były testowane to nie pada za często - a tak na poważnie to schną tyle co każde inne spodnie z NYCO - zgaduje że tyle samo co stare BDU
3. Trudne pytanie - na moje oko to po 30-40 praniach jest trochę bladszy, przynajmniej tak się zachowują tru-speki z tego samego materiału, co do doznań kolorystycznych po zamoczeniu - to nie wiem, wygląda to wtedy jak mokry multicam :-)
Zapraszam do nas do Gdyni, wskoczysz na ochotnika do basenu jachtowego i porobimy fotki, dostaniesz wtedy mundur w gratisie, wchodzisz w taki układ? Oferta aktualna do końca stycznia.
:-)
K.
[ Dodano: 09-01-2010, 12:19 ]
Ok, wyczyściłem temat z pobocznych wątków.
Tematy dotyczące konkretnych produktów proszę trzymać w konwencji pytanie - odpowiedź.
A teraz informacja oficjalna - pierwszy śmiałek, który wskoczy w mundurze do Bałtyku (na gołej klacie oczywiście) i zgodzi się na zamieszczenie filmiku z tego wydarzenia na Youtube otrzyma mundur polowy gratis. Oferta ważna do końca Stycznia - chętni mogą się zgłaszać na PRIV do mnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum