Wysłany: 17-09-2010, 09:18 Licznik PK??
iema
oglądam sobie tak dokładnie zdjęcia na stronie www.specops.pl i tak mi wpadło coś w oko.
Na poniższym zdjęciu jest plecak (fakt zajebisty ale nie o tym) i zastanawiam się nad jednym elementem tego zdjęcia. Na lewem ramieniu tam gdzie jest szelka plecaka wisi sznurek z "koralikami" czy to jest licznik PK czy coś innego? A jeżeli tak to czy ktoś ma jakieś doświadczenie z takim narzędziem i może coś więcej o tym powiedzieć?
Wysłany: 17-09-2010, 09:52
no to super dzięki za info ;)
jak rozumiem takie koraliki muszą chodzić dość ciasno bo inaczej mogą się zsunąć ale coś wymyślę dzięki za szybką odpowiedź
A właśnie, snipo-plecak...
Czy plecak ma zintegrowaną osłonkę / zaślepiony rękaw na lufę?
Ostatnio natrafiłem na pewien problem, wchodzenie z podobnym plecakiem + panelem piersiowym przez wszelakie włazy. Niestety trzeba plecak zrzucić i to powinno iść szybko. Ponowne założenie również.
Pomyślałem o paso-szelkach (z molle na pasach biodrowych), integrujących w sobie uprząż linową, i dopinany do nich panel piersiowy oraz szybko do/odpinany plecak.
Ot taka tam sugestia dla producentów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum