Pomógł: 23 razy Wiek: 27 Dołączył: 11 Cze 2005 Posty: 476 Skąd: Warszawa
Wysłany: 11-01-2007, 22:27
Nie widzę powodu do ironii. Zapewne wielu, o ile nie większość osób, które zamierzają kupić u Kangura te latarki będzie używać ich w asg. Dla nich jako klientów, taka informacja może być ważna.
Wg mnie światło spokojnie można porównać do Surefire G2.
Pozwolę się nie zgodzić z Tobą Zen.
T1 oferuje dużo gorsze światło niż G2.
Tu są wstępne fotki, niedługo będzie pełniejsza recenzja G2, T1 i Walthera Tactical.
Korytarz ok. 30m na końcu człowiek z czarnym plecakiem i niebieskiej kurtce, na jednym i drugin zdjęciu niewidoczny, ale w rzeczywistości jest inaczej. Dostroję aparat i będą lepsze, no ale pojęcie już jakieś jest.
A Ty zrób proszę w końcu te porównanie Dragona z innymi latarkami, bo właśnie sam się zabieram za pisanie.
Czytałem Twoją recenzję Walthera Tactical i mam nadzieję, że ta będzie tak samo dobra.
Ja tego aparatu używać nie umiem, włączyłem tryb auto bez lampy i poszło, ale pewien obraz sytuacji już można mieć.
Wg mnie Dragonowi bliżej do Tacticala niż do G2, chyba że jakiś lipny model dostałem.
G2 normalnie kosztuje około 160zł, przynajmniej ja za tyle sprzedaję, ale jak poszukać to i taniej można dostać.
Ale owszem różnica w cenie dwukrotna jest, więc tu T1 wygrywa.
Pomógł: 6 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2005 Posty: 404 Skąd: Tarnów, Małopolska
Wysłany: 14-02-2007, 10:32
Every Day Carry to latarka, której używa się nie tylko do celów taktycznych, ale głównie w codziennym funkcjonowaniu w miejscu zamieszkania, na wycieczkach, wyprawach turystycznych, survivalowych itp.
Idąc drogą lub ścieżką nie potrzebujemy 80 lumenów, ale wolimy, by latarka świeciła dłużej niż 2 godziny. Stąd regulacja mocy, pozwalająca dopasować poziom natężenia światła i czas pracy do potrzeb.
Przykładem tego typu podejścia są latarki Fenix np. L1T
Cytat:
Two levels of output
High Output: 37 Lumens, 3.3 hours (Ni-MH)
Low Output: Constant 10 Lumens, 10 hours (Ni-MH)
Wysłany: 21-02-2007, 13:00
HR napisał/a:
Może przetestować wytrzymałość szkiełka na kulki asg?
Również bym był ciekaw czy szkiełko wytrzymuje ostrzał np: z gaziaka z bliska (tuningowane rugery/tanaki można odpuścić, raczej mała szansa aby airsoftowy 'snajper' strzelał z odległości metra i trafił w latarkę ;)
A tak poza tym to kiedy spodziewasz się mieć T-3, a przynajmniej jakąś specyfikację techniczną jej?
I od kiedy będzie na latarkach logo specops?
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Lip 2006 Posty: 2017 Skąd: Polska
Wysłany: 29-04-2007, 22:47
Kupiłem ostatnio LEDa i muszę przyznać że jak za taką cenę to latara jest spoko. Swieci naprade mocno i jasno. Jeszcze wszystkich testów nie robiłem ale jak na razie jestem zadowolony!!
Rash [Usunięty]
Wysłany: 23-05-2007, 16:09
co dalej z latarką Type3 ? Będzie czy nie ? Kiedy?
Hurra po ok 2 miesiacach doszla do mnie latarka. Dtragon T2
Pierwsza nie doszla, skradzione na poczcie.
To teraz pytanie, mam akku Li-ion 650MAh. Latareczka swieci dobrze ale po ok 1s zaczyna sie pulsowanie. Dioda calkowicie sie nie wylacza, ale nastepuje spadek napiecia....cos w stylu strobo.
Jest to wina akku czy poprostu mam totalnego pecha i latarka do wymiany?
(co prawda widac ze byla uzywana, ale pal licho to, przeciagne se krylonem najwyzej)
Spoko spoko, potestuje chociaz wczesniej dzialala dobrze, tylko teraz po ponownym naladowaniu akku taki myk sie zrobil, i tez nie twierdze ze to twoja wina ze nie doszly.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum