Na przełomie sierpnia/września 2007 planujemy rozpoczęcie sprzedaży nowej serri latarek taktyczncyh BE-X.
Jest to udoskonalona wersja latarek taktycznych DRAGON.
Latarki BE-X będą dostępne w 3 wersjach:
X-1 zasilana jedną baterią CR123 3W
X-2 zasilana dwoma bateriami CR123 3W
X-3 zasilana trzema bateriami CR123 3W
X-5 zasilana trzema bateriami CR123 ale o mocy 5W
Każda z latarek będzie dostępna w zestawie STANDARD oraz DEPLOYMENT
W zestawie STANDARD znajduje się sama latarka, natomiast w zestawie DEPLOYMENT:
latarka+włącznik kablowy + AKUMULATORY.
Podstawowe parametry:
1. Korpus jest wykonany z toczonego aluminium lotniczego
2. latarki są praktycznie 100% wodoszczelne - można je zanurzyć w wodzie i będą świecić
3. latarki są fabrycznie ustawione na maksymalne skupienie snopu światła
4. standardowo latarki są wyposażone we włącznik "click-ON - click - OFF"
5. latarki be-X mają możliwość przywiązania sznurka w okolicach włącznika.
6. średnica latarki wynosi około 25mm i jest kompatybilna z montażami dostępnymi na rynku
7. w sprzedaży będą dostępne odpowiednie montaże - niskie - na szyny RIS / M1913
8. włącznik kablowy jest na bazie przełącznika żelowego a nie microprzekaźników
9. latarki be-X są fabrycznie kontrolowane pod względem jakości - nie trzeba ich ręcznie dokręcać jak w przypadku niektórych dragonów
projekt opakowania latarek be-X
nowy włącznik żelowy
znaczek kontroli jakości
prototyp latarki be-X3v 5WATT
prototyp latarki be-X1 3W
CENY
Dokładne ceny nie są jeszcze znane, jednak powinny być zbliżone do ceny Dragonów.
W założeniu taktycznym, latarki be-X mają być: "Najtańsza, najlepsza latarka na rynku w Polsce"
Czyli w praktyce latarka be-X ma robić 90% tego co latarka 3 razy droższa.
Pomógł: 9 razy Dołączył: 21 Gru 2004 Posty: 250 Skąd: Południe
Wysłany: 06-06-2007, 18:52
Kangur czy te latarki będą mieć elektronicznie stabilizowaną jasność? Chodzi o taki układ, który pomimo wyczerpywania się baterii utrzymuje stałą jasność świecenia diody (oczywiście do pewnego stopnia).
Wysłany: 06-06-2007, 20:27
Pytanie o akumulatorki- czy będą to po prostu akumulatorki CR123, czy też "pakiety" tak jak w maglite, że jest np jeden długi akumulator zamiast kilku baterii?
Jakby nie patrzył powinna się liczyć przedewszystkim siła światła takiej latarki skoro w komplecie są bajery typowo do montarzu na broni.
Poprzednie Dragony dawały jakos sobie radę z latarkami renomowanych firm w porównaniu do ceny to nic innego nie pozostaje tylko czekać na dostawę i brać...
Nie jestem operatorem Gromu gdzies tam w pizdiet więc taki sprzęt mi spokojnie wystarczy ale o gustach się nie mówi.
Każdy wyrobi sobie własna opinie na ten temat
Pzdr
_________________ HELL HATH NO FURY LIKE A FIREFIGHTER
Dostawa za klika dni i wtedy wszystko będzie wiadomo :-)
[ Dodano: 13-09-2007, 22:55 ]
OK, jest dostawa, na stanie mam:
3 X BE-X-1 krótka latarka, 3W LED - 129,00 PLN
3 X BE-X-3 długa latarka, 3W LED - 129,00 PLN
3 X włącznik kablowy - 22, 00 PLN
czyli jest 6 latarek i 3 włączniki - szybcy i martwi.
Co się zmieniło?
Kontrola jakości.
BE-X 1/3 to Dragon w nowej skórze, dokładniej wykonany i lepiej sprawdzony. Teraz latarki mają tez miejsce na sznurek żeby nie zgubić / przytroczyć do oporządzenia.
Z tego co widze to na allegro zostala juz tylko jedna BE-X-3, dlatego tez pojawia sie moje pytanie - kiedy mozna sie spodziewac nastepnej dostawy (o ile taka bedzie, mam nadzieje)?
Jako ze temat o dragonach zostal zamkniety, mam pytanie w sprawie mojego mrygania latarki.
Korzystam z accu 3.7v no i mryga, testowalem na accu 3.6v tez mryga, no i accu 3v wogole nie dziala. Na zwyklych Crkach dziala, ale jak dla mnie to sie mija z celem.
Wiec czy ktos ma opatentowane jakies dobre accu ktore beda dzialac, albo bede wystawial w komis
No tak, ale nie wiem czy zwrociles uwage mialem wlozone 3.0v swiezo zaladowane, i wogole nie dzialala. Nie pamietam jaka mialy pojemnosc.....chociaz chyba nie powinno to robic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum