Albo coś pośredniego między ECWCS a klasycznym smockiem. To znaczy coś na umiarkowane opady ale na środowisko o znacznej wilgotności i silnych wiatrach.
Pomysł przyjęty, dam znać jak kupię maszynę do ultradźwięków, resztę linii technologicznej no i przejdę certyfikacje GORE. 150-200 000 pln powinno się zamknąć.
Panowie, kiedyś tak, na razie za słaba cyfra, firma na dorobku, prezes bez esy, na maszynę za 120 000+ nie ma diengów.
tak, patrze przez okno: nie widzę nowej esy, to już wiem że nie muszę patrzeć na konto
Na poważnie; dużo fajnych rzeczy można robić, niestety do wszystkiego potrzebne jest zaplecze - łożysk kulkowych nie da sie robić w garażu pilnikiem i imadłem.
Więc na razie kombinezony dla astronautów, suche skafandry i jackety muszą poczekać na lepsze czasy.
Na poważnie; dużo fajnych rzeczy można robić, niestety do wszystkiego potrzebne jest zaplecze - łożysk kulkowych nie da sie robić w garażu pilnikiem i imadłem.
Ale nadal są tacy, którzy próbują Aktualnie na WMASGu trwa dysputa czy się da zrobić 35-cm lufę o średnicy zew. ok 8 mm, wewnętrznej 6,04 mm z zachowaniem wymiarów na całej długości... U tokarza, na zamówienie
A kiedyś padł pomysł zrobienie szkieletu gearboxa z betonu... No co, beton twardy jest, widać się nada
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
Wysłany: 01-12-2009, 17:05
Świtek napisał/a:
Albo coś pośredniego między ECWCS a klasycznym smockiem. To znaczy coś na umiarkowane opady ale na środowisko o znacznej wilgotności i silnych wiatrach.
Dostępne w OG, czerni (a w przypadku Snugpaka Desert Tan i DPM). Oryginalna koncepcja SS - na warunki typowo szkockie/wyspiarskie - wysoka wilgotność, dużo wiatru, często deszcz.
Ale nadal są tacy, którzy próbują Aktualnie na WMASGu trwa dysputa czy się da zrobić 35-cm lufę o średnicy zew. ok 8 mm, wewnętrznej 6,04 mm z zachowaniem wymiarów na całej długości... U tokarza, na zamówienie
A kiedyś padł pomysł zrobienie szkieletu gearboxa z betonu... No co, beton twardy jest, widać się nada
heheh.. dobre, ale to młodzieńcza fantazja chyba tak działa?
Powiem Wam, że zawodowe opiekuję się firmami od strony finansowej i zawsze uważałem, że najważniejsza jest specjalizacja i ona popłaca. Robienie wszystkiego dla wszystkich kończy się często tragicznie jak nie szyje się za miskę ryżu (w przypadku tej branży), a wszystkim się nie dogodzi choćby skały srały.
sorki za offtopa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum