Wysłany: 29-05-2009, 11:54 Zatrzymanie złodzieja samochodów w Czechach
Gość nie chciał się zatrzymać, potącił jakąś kobietę, potem rozwalił pare autek, przestrzelili mu oponki, a później odmówił wyjścia z samochodu....miał ktoś kiedyś taki kłopot z wywaleniem szyb? Zauważyliście pistolet na ziemi?
Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Lip 2006 Posty: 2017 Skąd: Polska
Wysłany: 29-05-2009, 14:16
No dokładnie. Ale generalnie masakra. Zwłaszcza koleś skaczący po przedniej szybie
A pistolet może był jego nie wiadomo... Może wypadł w szamotaninie któremuś z wybijających szybę. I tak nie miał jak z niego skorzystać.
Cytat:
...nie... poprostu strzeliłem w szybę i po sprawie
A wtedy się obudziłeś.
szczygieł [Usunięty]
Wysłany: 29-05-2009, 15:00
Wybijałem w zeszłe wakacje, szybę w tylnych drzwiach. Szyba standardowa, bez foli. I co dziwne wytrzymała ok. 10 uderzeń kluczem od kół. Dopiero po walnięciu pare razy dużym śrubokrętem w te samo miejsce, zrobiła się dziura. Potem już wykruszyła się bez problemu.
Sytuacja może nie "taktyczna", ale mówiąca coś o wytrzymałości szyb.
Filmik pokazujący jak się zatrzymuje osoby w aucie w Rosji ,tylko tym razem tylne drzwi były otwarte.
_________________ "Niewielki będzie pożytek z mówienia i pisania,jeżeli słowo będzie używane nie po to,aby szukać prawdy,wyrażać prawdę i dzielić się nią,ale tylko po to,by zwyciężyć w dyskusji i obronić swoje - może właśnie błędne - stanowisko"
i jeszcze Brytole , z tym, że otwarty baton to bądź co bądź słabszy wybór niż klucz od kół czy młot... myśle że większe szanse mieliby zamkniętymi (nie wiem jak to wygląda w ASP ale w czeskich "grzybek" wystaje i jego powierzchnia tworzy delikatny stożek)
_________________ "Boxing is like Christmas - it's better to give then to recive." (avatar jest moj, osobisty, prywatny ze mna samym; nikogo nie udaje, pod nikogo sie nie potrzywam- na wszelki wypadek =:-) )
_________________ "Boxing is like Christmas - it's better to give then to recive." (avatar jest moj, osobisty, prywatny ze mna samym; nikogo nie udaje, pod nikogo sie nie potrzywam- na wszelki wypadek =:-) )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum