Wiek: 28 Dołączył: 15 Maj 2011 Posty: 7 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: 16-05-2011, 21:41
Witam serdecznie jeśli można chciałbym odświeżyć temat. Powierzchownie przeczytałem kilka postów. Jak się domyślam chodzi o zatrzymanie pojazdu w ruchu tzw. "pościg za pojazdem, który nie zatrzymał się do kontroli"? Jest tego na YT dużo zazwyczaj jeśli chodzi o sposoby jest jeden jechać i starać się zatrzymać polskie prawo jest specyficzne i niestety prócz tego nic nie można zrobić. Jeśli chodzi o kierowców TIRów i innych kierujących to nie słyszałem jeszcze o czymś takim, że TIR staje w poprzek drogi i ją blokuje... podejrzewam, że taki gość by został nawyzywany etc. blokada policyjna, zapora hmmm... wątpię, że patrole wożą ze sobą kolczatkę - na sza policja ma z tego co widzę ma za mało środków do zabezpieczenia takiego pościgu, po mieście jak będzie jeździł po uliczkach to jeszcze może da się zaciągnąć w "kozi róg" lecz na trasie ciężko... ostatnio widziałem jak kojarzę amerykański patent stosowany zamiast kolczatki.... wyglądało to jak siatka ogrodzeniowa z "haczykami" po wjechaniu w nią zawijała się koła, zatrzymanie to zależy od prędkości ale skuteczniejsze jak po kolczatce jak znajdę na necie to wrzucę.
PS. przepraszam za moja być może niezrozumiałą wypowiedz ale się śpieszę ;) pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum