Witam.Tarcza balistyczna jest w szczególności wykorzystywana przy wejściu przez pierwszy newralgiczny punkt w obiekcie ataku np.drzwi frontowe.Wykorzystuje się ja również jeżeli niema mozliwoćsi skrytego podejścia pod obiekt lub działania prowadzone są w ramach planu ataku natychmiastowego.Tarcze trzymamy oburącz. a ubezpieczenie znajduje za plecami tarczowego trzymając broń wysuniętą poza zarys tarczy po lewej i prawej stronie(praca 2 i 3) W przypadku nawiązani kontaktu ogniowego strzelają 2 i 3 wykorzystując tarcze jako osłone.Rozwinięcie całej grupy nie jest wskazane ponieważ zwiększamy w ten sposób prawdopodobieństwo przypadkowego postrzelenia nas przez napastnika.
_________________ NIE MYŚL KOCIE O REZERWIE BO CI CYFRA ŁEB ROZERWIE!
spotkałem się kiedyś z takim nauczaniem żę tarczowy widząc cel, daje komendę "CEL + kierunek!") i idzie prosto na cel - nie czyszcząc boków.
Nie wiem czy mnie dobrze zrozumeisz - tarcza wchodzi zawsze na wprost a 3+4, albo 2+3 robią boki - tarcza zawsze posuwa się w jakprostszym kierunku do celu.
Witam
Niema znaczenia czy poruszamy się z tarcza czy bez. Jeżeli wykryjemy cel należy jak najszybciej wyeliminować zagrożenie, jakie ono ze sobą niesie. Poprzez bezzwłoczną eliminacje lub obezwładnienie.Jeżeli chodzi o procedury kierunku ataku pracującego zespołu w obiekcie to wygląda to następująco(brak ustalonego planu działania):
1-cel
2-drzwi otwarte
3-drzwi zamknięte
_________________ NIE MYŚL KOCIE O REZERWIE BO CI CYFRA ŁEB ROZERWIE!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum