Wysłany: 27-03-2008, 14:06 Podejście pod budynek a raczej budynki.
Witam.
Mam problem i nie wiem jak go rozwiązać.
Potrzebuje informacji jak mają/ma iść team w takiej sytuacji.
Do dyspozycji jest maks. 6 osób. Czyli dwie drużyny po trzy osoby lub jedna po sześć
Uzbrojenie.
PM'y i broń krótka.
Żadnych granatów.
Sytuacja wygląda następująco. Team musi zbadać korytarz 1 i 4.
Utrudnienie sprawia specyficznie zbudowane wejście na korytarz 1 z schodami {prowadzi na dół} oraz okna 2 i 3. Aby zobaczyć coś w korytarzu 4 należy wejść pod światło okna 2 aby luknąć do okna 2 trzeba wejść pod światło korytarza.
Ja bym to inaczej rozwiązał. Podzielić sie na dwie grupy po 3 osoby . Jedna grupa porusza sie przy kednej scianie druga przy drugiej . obydwie sekcje ubezpieczają na krzyż czyli 1 sekcja celuje na pierwszy korytarz zas druga sekcja celuje na następny korytarz
Sześciu chłopa to zdecydowanie za mało wtej sytuacji. Po pierwsze nie zrobisz tego bezpiecznie bo za duzo kierunków do obserwacji. Zeby zabezpieczyć okna juz potrzebujesz na moment 4 osób. na korytarz główny 2 operatorów. Musisz w tej sytuacji jeśli masz 6 chłopa wejsc, zabezpieczyc korytarz na prawo i lewo. Dodatkowo jeden bierze sektor na wprost, następny osłania tyły. Gdy Korytarz na boki jest zabezpieczony dwójka przechodzi do 4 obserwując okna na przeciw siebie (tzw swoie) Gdy ubezpieczą okna kolejni członkowie zespołu po dwóch na stronę przechodzą do przodu ubezpieczając okna (2 Os) kolejna dwójka robi przód korytarz i tył korytarz. Ale nie jest to w 100 % tak jak to powinno wygladać. Brak co najmniej 2 osób zeby byłom ok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum