Pomógł: 35 razy Dołączył: 20 Lip 2006 Posty: 2017 Skąd: Polska
Wysłany: 11-09-2011, 13:04 Świstak – alternatywa dla Honkera
Kolejną nowością na stoisku AMZ jest Świstak – prototyp lekkiego pojazdu dla grup wysoce mobilnych. Jego grupą docelową są wojska rozpoznania. Świstak nie jest opancerzony, ale firma stawia na parametry trakcyjne oraz zasięg. Zbudowano go na włoskim podwoziu Bremach a do napędu służy 176-konny silnik IVECO.
zwykły ciągnik rolniczy ma koni ok 60-ciu a w polu jest kilkakrotnie dzielniejszy niż najlepszy samochód terenowy, więc chyba goła moc nie ma nic wspólnego z wyznacznikiem dzielności w terenie danego pojazdu... nasz ukochany gazik ile ma km??? 54-56... a postaw obok niego najnowsze pajero o mocy 200KM i jak myslisz który przebrnie przez poligonowy tor przeszkód...? Pajero? wątpię
_________________ BOŻE CHROŃ MNIE OD PRZYJACIÓŁ, Z WROGAMI SAM SOBIE PORADZĘ
4.5l turbodiesel 151kW = 205 psi - a to jest tylko do wożenia gnoju, więc ktoś jest w błędzie - albo kraj zbudowany na toyoyach do wożenia gnoju - albo projektanci w Polsce.
Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 26 Maj 2011 Posty: 189 Skąd: Wrocław
Wysłany: 11-09-2011, 23:01
Dla mnie to "ten Świstak, to tak siedzi i zawija te sreberka" :-D
Tak na poważnie, to wygląda mi to na Honkera w innym opakowaniu. No i rozbawiało mnie to, że jest przeznaczony dla wojsk rozpoznawczych, dlatego jest nieopancerzony- nie wiem skąd taka teoria- filozofia?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum