Wysłany: 27-08-2011, 09:49 Minister zapowiada śmiałe zmiany w wojsku. "Oczekuję pr
"Rzeczpospolita": W wojsku trzeba docenić szeregowych zawodowych i podoficerów – powiedział w wywiadzie dla gazety Tomasz Siemoniak, minister obrony narodowej. Zapowiedział redukcję biurokracji w armii.
Jego zdaniem rolą ministra jest to, by mieć pełny i rzeczywisty obraz wojska. Stara się więc różnymi kanałami docierać do informacji i je weryfikować, korzystając z różnych źródeł, także z mediów.
- Na pierwszym spotkaniu dowódców z premierem Donaldem Tuskiem i ze mną jako ministrem powiedziałem, że oczekuję od nich tylko prawdy. W zamian mogą oczekiwać ode mnie tego samego. Osoby, które uczestniczyły w kolejnej odprawie, powiedziały, że była zupełnie inna niż za czasów mojego poprzednika. Nikt nie krępował się mówić także o rzeczach trudnych i przykrych - powiedział minister Siemoniak.
Podkreślił, że w krótkim czasie sytuacja szeregowych i oficerów musi zostać uporządkowana, gdyż nie są oni odpowiednio doceniani. Zapowiedział też śmiałe decyzje wobec zbyt skomplikowanej i rozbudowanej struktury wojska.
Wysłany: 27-08-2011, 16:35 Re: Minister zapowiada śmiałe zmiany w wojsku. "Oczekuj
Kangur napisał/a:
(...)Jego zdaniem rolą ministra jest to, by mieć pełny i rzeczywisty obraz wojska. Stara się więc różnymi kanałami docierać do informacji i je weryfikować, korzystając z różnych źródeł, także z mediów.(...)
To trzeba go zaprosić na nasze forum. Nigdzie nie znajdzie tak głębokiej analizy wojska. SPECOPS mógłby też pełnić rolę biura kontrolnego przetargów.
Pomógł: 11 razy Wiek: 22 Dołączył: 25 Mar 2005 Posty: 944 Skąd: z Polski
Wysłany: 27-08-2011, 22:31
Czyli minister będzie próbował kruszyć beton? Życzę powodzenia, szanse oceniam na 20 %, i już słyszałem że szacunek optymistyczny. Mimo wszystko,zupełnie szczerze, życzę powodzenia.
Łojtam,łojtam-takie tam wybory...
Już się zaczęły reformy np.36 Spec Pułk do likwidacji...
ŻW w Gliwicach na Agat...
i jeszcze kolejne "cuda" które przygotował jego poprzednik p.Klich...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum