Wysłany: 14-11-2011, 10:08 Kryzys w armii? Najlepsi generałowie odchodzą
Jednego dnia stanowiska opuści przed czasem aż dwóch z trzech dowódców polskich dywizji. Powody odejścia jednego z nich są podobno tajemnicą nawet dla ministra obrony narodowej – ujawnia "Gazeta Wyborcza".
Szef MON pożegna dwóch dwugwiazdkowych generałów: dowódcę dywizji w Żaganiu gen. Mirosława Różańskiego i gen. Marka Tomaszyckiego, dowódcę 12. Dywizji Zmechanizowanej ze Szczecina.
Obydwaj odchodzący powszechnie uchodzą za najlepszych polskich dowódców. Przyczyny ustąpienia gen. Różańskiego są tajemnicą. Wiadomo, że generał sam złożył rezygnację z kierowania jednostką.
Pomógł: 7 razy Wiek: 35 Dołączył: 04 Gru 2007 Posty: 845 Skąd: Polska
Wysłany: 14-11-2011, 13:10
Kończą obaj kadencje i wiedzą dobrze, że już dalej nie awansują. Tomaszycki jest faszystą, nikt po nim płakać nie będzie.
Zostanie się po nim dowcip (jego autorstwa zresztą): ,,Czym ja się różnię od terrorysty? Z terrorystą można negocjować".
Po grzyba w gazecie o tym piszą?
Zostanie się po nim dowcip (jego autorstwa zresztą): ,,Czym ja się różnię od terrorysty? Z terrorystą można negocjować"...
Akurat w oryginale powiedzenie to powstało około 2001r. w innej jednostki i dotyczyło innej osoby, co nie znaczy, że nie pasuje do niego. Inne określenie to "Smutny Marek".
Zostanie się po nim dowcip (jego autorstwa zresztą): ,,Czym ja się różnię od terrorysty? Z terrorystą można negocjować"...
Akurat w oryginale powiedzenie to powstało około 2001r. w innej jednostki i dotyczyło innej osoby, co nie znaczy, że nie pasuje do niego. Inne określenie to "Smutny Marek".
oj nie masz racji... mój dziadek ten tekst sprzedał jeszcze w latach pięćdziesiątych ubiegłego wieku jak się z babcią pokłócił hahaha... wtedy gadał że przy niej terroryści to baranki byli hahhaa i że z nimi to negocjować można było... nie z tą przecherą hahaha
_________________ BOŻE CHROŃ MNIE OD PRZYJACIÓŁ, Z WROGAMI SAM SOBIE PORADZĘ
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum