Pokażcie mi VIP-a który by się chciał wozić Hyundaiem - chyba żeby jacyś koreańscy, w ramach promowania rodzimego przemysłu, jak kiedyś Pawlak Poldkiem kazał się wozić
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Wysłany: 27-10-2009, 16:31
Ladnie wyglada i nic poza tym, OTIS, czemu w tytule napisales ''pancerny'', jesli jest rzeczywiscie balistyczny, to o jakich parametrach ??, w art. nic nie pisza, no poza mozliwoscia otrzymania masazu na tylnej kanapie... :D
Wysłany: 27-10-2009, 19:17
Equus to najbardziej luksusowy model Hyundaia. By stał się jeszcze bardziej ekskluzywny Koreańczycy postanowili go nie tylko wydłużyć o 31 cm (w ten sposób powstała wersja Limousine za 122 tysiące dolarów), ale także opancerzyć - trzy samochody trafią do garażu w Blue House, rezydencji koreańskiego prezydenta.
Wydłużenie Equusa oznaczało nie tylko zwiększenie rozstawu osi, ale także wzmocnienie konstrukcji, a co za tym idzie większy ciężar. By limuzyna miała odpowiednią dynamikę zmieniono również silniki. Nowa limuzyna Hyundaia będzie teraz mogła być wyposażona w jeden z dwóch najnowocześniejszych silników - Lambda 3.8 i Tau 5.0. Ten drugi zostanie po raz pierwszy zamontowany, a jest on wzmocnioną wersją jednostki Tau 4.6 (nagroda w konkursie "Warld's 10 Best Engines 2009".
- Dysponując mocą 400 KM Equus Limousine przewyższa swoich konkurentów, takich jak Lexus LS460L czy Mercedes S500L o odpowiednio 20 KM oraz 12 KM - chwalą się szefowie firmy.
Dzięki wydłużeniu, nie tylko wzrosła moc silnika, ale także poziom bezpieczeństwa i wygoda podróżnych. By np. osoby przewożone na tylnym siedzeniu czuły się komfortowa zadbano nawet o takie szczegóły, jak wysuwane podnóżki.
Limuzyna, w porównaniu z sedanem, nie straciła też na urodzie. Wciąż linia jest elegancka, a całość sprawia wrażenie mocy i pewności.
Cena Equusa - jak na limuzynę - dość przystępna: od 113 000 do blisko 123 000 dolarów. Zamówienia są już przyjmowane.
Wysłany: 27-10-2009, 19:25
A ja tak troche z innej beczki i nie na temat... Panowie wiecie cos o TURze ? czy trafi na wyposazenie WP? a moze na PKW ?? jakos nie moglem trafic na wlasciwe info w necie. Tnx.
Wysłany: 27-10-2009, 19:30
Robal2pl napisał/a:
Pokażcie mi VIP-a który by się chciał wozić Hyundaiem - chyba żeby jacyś koreańscy, w ramach promowania rodzimego przemysłu, jak kiedyś Pawlak Poldkiem kazał się wozić
Niektórzy jeżdżą skodami SUPERB. Ciekawe kto to może być ? A to tylko OS ŻW wozi swoich podopiecznych takimi samochodami. No ale tak, to nie są VIP'y to tylko generalicja nasza i obca odwiedzająca naszych.
Do tego jeszcze prezydent Czech, ale to też nie jest VIP, a więc kto jest VIP'em ? Sułtan Brunei ?
No i bym zapomniał, taka lichą skodzinę kupił .... rząd Izraela.
Skoda Superb została uznana za oficjalny model samochodu wykorzystywany przez rząd Izraela.
Cytat:
Już wcześniej dostarczyliśmy kilka modeli Skody Superb tutejszemu rządowi, te opancerzone auta są bardzo chwalone przez izraelskich oficjeli. - powiedział Ronnie Ackerman, doradca ds. PR firmy Champion Motors.
I kupili ich tylko ... 18 szt.
[ Dodano: 27-10-2009, 19:43 ]
CichyIRL napisał/a:
jesli jest rzeczywiscie balistyczny, to o jakich parametrach ??
Nie słyszałem o balistycznych pojazdach ani o balistyce pojazdu, ale zapewne jestem niedouczony.
_________________ Decet cariorem esse patria nobis quam nosmet ipsos - Przystoi, aby Ojczyzna droższa nam była niż my sami sobie.
Pomógł: 5 razy Wiek: 26 Dołączył: 03 Lut 2009 Posty: 1206 Skąd: nie interesuj sie
Wysłany: 27-10-2009, 19:44
CichyIRL napisał/a:
A ja tak troche z innej beczki i nie na temat... Panowie wiecie cos o TURze ? czy trafi na wyposazenie WP? a moze na PKW ?? jakos nie moglem trafic na wlasciwe info w necie. Tnx.
A co złego jest w skodzie?
A co do Tura. Ja mam lansiarskie fotki pzry nie swoim turze :P
Mega niedorobiony jest... i za dużo kosztuje jak na taki wózek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum