witam
Czy wie ktoś, czy da się wcisnąć marker ram (p99) do kabury kydexowej, jeśli tak to jakiego producenta.Udało mi się to z G17 ksc, dosłownie wcisnąć do fobusa ale o dobyciu nie ma mowy.
pozdrawiam
Masz do wyboru Safariland albo Securityland - o inne kabury z Kydexu raczej ciężko.
Tolerancje na tych kaburach są +- 1-2mm maksymalnie.
Dobra replika ASG powinna pasować, nie wiem jak jest z RAM-em - ale tam chyba tylko magazynek jest przedłużony tym zaworem gazowym... zdrugiej strony RAM może być np: 10mm dłuższy/szerszy w celu uniknięcia jakiś tam praw patentowych...musisz sprawdzić na żywo i tyle.
Udało mi się to z G17 ksc, dosłownie wcisnąć do fobusa ale o dobyciu nie ma mowy.
Albo trefna kabura, albo trefna replika. Mam dwa Glocki KSC, znajomi też mają. Używamy kabur Safariland, Fobus, Securityland, Frontline, BHI Serpa i nie ma zadnych problemów.
Z RAMem na 99% będą bo jest sporo większy.
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
Pomógł: 52 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2005 Posty: 1395 Skąd: Warszawa
Wysłany: 30-11-2007, 11:14
Dokładnie - RAM nie jest dokładną repliką, nie trzyma żadnych rozmiarów, tylko ma kształt zbliżony do klocka. Masywność szkieletu jest bliższa USP .45.
Pozostają ci zawsze kabury materiałowe - co nie jest taką tragedią pod warunkiem że kupisz dobry model.
Udało mi się to z G17 ksc, dosłownie wcisnąć do fobusa ale o dobyciu nie ma mowy.
Albo trefna kabura, albo trefna replika. Mam dwa Glocki KSC, znajomi też mają. Używamy kabur Safariland, Fobus, Securityland, i nie ma zadnych problemów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum