Szukałem trochę fotek ale nie do końca jestem zorientowany. Czy AT ma Mp5 na pasku czy w ręku ? Co jeżeli trzeba posłużyc się dwoma rękami na akcji (wejśc gdzieś, podciągnąc się ?) Przecież operator nie wrzuci najpierw peema a potem się będzie gramolił.
Czy dobrze widziałem że niektórzy mają podwieszony na klamrze na ramieniu za kolbę ?
Przepraszam za moją amatorszczyznę.
Rysiu
Rysiek, generalnie to w AT broń zawsze jest na jakiejś taśmie, właśnie z takich powodów jak wymieniasz. Czasem jeżeli operator ma zawieszenie jednopunktowe, to rzeczywiście może to wyglądać tak jak by miał kolbę broni 'przywiązaną' do ramienia.
Interesuje mnie opisany w instrukcji mp5 sposób noszenia wysoko na piersiach lufą skierowaną po skosie w górę. W instrukcji jest zachwalany jako wygodny pozwalający na szybkie dobycie broni. Do tego sposobu noszenie potrzebna jest właśnie ta blaszka przy gnieździe magazynka.
Czy są dostępne pasy umożliwiające takie noszenie ?. Jakoś nigdzie takowych nie widziałem a z ilustracji wynika że musi być to jakiś specjalny pas uwzględniający zaczepienie za tą blachę.
ps. Poza tym jestem tu nowy i witam wszystkich :-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum