Poszukuje informacji nt. NP - 20 Norinco (to taki Pekiński "Glock") a w szczególności zasady działania tłoka gazowego - osłabiacza odrzutu w tym pistoleciku czy dokumentacji technicznej (z przekrojem ustrojstwa najlepiej).
Za wszelkie informacje dziękuje.
Pozdrawiam
_________________ Dekalog komandosa:
'Masz głowę i chuj to kombinuj'
Pomógł: 9 razy Dołączył: 21 Gru 2004 Posty: 250 Skąd: Południe
Wysłany: 12-09-2007, 20:02
Gazy prochowe działające na tłok opóźniają ruch wsteczny zamka na czas potrzebny do spadku ciśnienia gazów w lufie (zamek półswobodny). Tak samo działa HK P-7.
Nie wiem o co Ci chodzi z tym "osłabiaczem odrzutu". Może rozwiń tą myśl. Ja nie jestem uczony w tym temacie, ale Remov zapewne by Ci to wytłumaczył.
Gazy prochowe działające na tłok opóźniają ruch wsteczny zamka na czas potrzebny do spadku ciśnienia gazów w lufie (zamek półswobodny). Tak samo działa HK P-7.
To akurat wiem dzięki za przypomnienie.Chodzi mi raczej o przekrój pisoletu bo jakos nie mogłem sie dopatrzyć gdzie te gazy tam przelatują czy tak jak w konstrukcji Kałasznikowa?taki niuansik a nie daje spać po nocy
Victor napisał/a:
Nie wiem o co Ci chodzi z tym "osłabiaczem odrzutu". Może rozwiń tą myśl.
Owy osłabiacz odrzutu w norinco działa tak że broń prawie nie "kopie" jest to związane z tym tłoczkiem gazowym który znajduje sie w rzeczonym pistolecie.
Foka tam praktycznie nic nie ma ale dzięki.Moim zdaniem ta broń nie jest zła.Ta z której strzelałem całkiem przyjemnie biła.Jakby sie komuś trafił przekrój lub dokumentacja prosiłbym o kontakt.
Pozdrawiam
_________________ Dekalog komandosa:
'Masz głowę i chuj to kombinuj'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum