Devon! Nastepnym razem zaznacz prosze w poscie o jakiego MP5 idzie sprawa: gumiak, ASG, replika drewniana, plastikowa, czy metalowa, moze wersja deko, bo inaczej ludzie zaczna Cie najpierw niezbyt powaznie traktowac na tym forum, a nastepnie wyladujesz gdzies w scenariuszu PSOW jako lacznik z Hotelu!
Może chłop ma jakieś dojścia na allegro do wersji ostrych ??????
Wracając do tematu, jakiś czas temu we Wrocławiu były pokazy policyjne z okazji 87 lecia Policji.
Wystawiały się chyba wszystkie "komórki" policji więc i ATecy pokazali swoje zabawki.
Z ciekawości zapytałem ATeka czy mają na stanie tureckie MP5, powiedział że i owszem parę mają. Więc zapytałem jak z ich niezawodnością, odpowiedział, że żadne nieodpalenie pocisku się w tych egzemplarzach nie zdażyło, ale zdażały się "przycięcia" łuski. Powiedział, że prawdopodobną przyczyną tego, że niektórzy moga narzekać na tureckie wyroby jest to że w Policji używana jest standardowa wojskowa amunicja 9 mm. Chodzi o to, że spłonka w takich nabojach jest nieco "twardsza" i broń ma "problem" żeby ją zbić.
Twierdził też że wszystkie tureckie pistolety "przyszły" od razu z celownikami holograficznymi, do niemieckich MP5 były dokupowane osobno.
Na samym stoisku sensację wzbudziły km PK i wyrzutnia RPG-7W (ludzie się zastanawiali co może zrobić taki RPG), oprócz tego pokazywali UZI, Glauberyta, AKMS (wersję zarówno z trytowym źródłem światła jak i bez) kbw SWD i kbw SAKO TRG 21, tego ostatniego było mi trochę szkoda, bo po tym co ludzie wyprawiali z tą bronią snajper będzie musiał ją znów wyzerować.
Na innych stoiskach były m.in. RWGŁ, SZO, i fajny rewolwerowy granatnik.
_________________ Per aspera ad astra
Ostatnio zmieniony przez Stopczyk 04-08-2006, 17:35, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum