Wysłany: 25-11-2005, 16:45 Latarka do Glocka + Kabura
Czołem!
Mam taki temat na PRĘDKOŚCI:
Potrzebuje kupic latarkę do Glocka 17 - nowy model z szyna, cena nie jest istotna + kabura zeby pasowała do klamki z latarka - kabura noszona na codzień na pasku pod marynarką.
Najlepiej dostępna w PL, ale mogę sobie zamówić - jakie macie propozycje? Prosze o podanie konkretnego modelu + linki.
M3 Strimlajta albo Siurfajer X200, z lekkim wskazaniem na SF, bo na praktycznie niezniszczalnej diodzie, i mniejsza, oraz pewnie trwalsza, bo obudowa z aluminium.
Streamlighta kupisz w Mactronicu, ale taniej przez interek w USA.
Surefire w PL sprzedaje BJ System: www.bjsystem.com.pl, kupowanie przez siec za granica slabe, z uwagi na polityke cenowa SF.
Rozwazyl bym noszenie oddzielnie, czyli klamka w swojej kaburze, a latara w innej.
Podpiecie latarki to jeden ruch, a w zastosowaniach nie AT, czesto lepiej/wygodniej jest swiecic z drugiej, wyciagnietej w bok reki, oddalonej od ciala...
Jesli jednak razem, to fajne kabury robi izraelski Frontline: http://www.front-line.co.il
W PL sprzedaje Kaliber,ale chyba fajniej i taniej zassac z Izraela...
Oslawionego Safarilanda nie lubie, bo kabury sa wyklejane w srodku niby zamszem.
Byc moze chroni to cenna klamke przed niezwykle niebezpiecznym otarciem, czy porysowaniem, ale
znaczaco spowalnia dobycie broni, bowiem pistolet sie ciagnie, jak w skorzanej pochwie.
Zaleta nie wyklejanego Kydeksu, IMHO jest to, ze po pierwszym, silnym oporze (okolo 1,5 cm) bron dobywa sie luzno i szybko.
pozdrawiam
nooreck
[ Dodano: Nie Gru 04, 2005 5:02 am ]
A, i zapomnialem, Fobus z M3 sie gryzie, latarka sie wlacza samoczynnie, mam lekko nadtopiony odblysnik z tego powodu. Dobycie jest tez inne niz ze zwyklej kabury, bo trzeba wyciagac da tylu, a nie w gore.
Jakby kogoś interesowało to dostałem odpowiedź z HPE:
kabura Safariland 6004 na udo do Glocka koszt 427 zl
kabura Safariland 6074 na udo do Glocka koszt 600 zl
Pytałem o czarne, nie wiem czy z camo jest dopłata.
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
Guns kill people... Spoons make them fat...
maciaty [Usunięty]
Wysłany: 09-03-2006, 18:18
Jeżeli temat aktualny, to polecam wyroby amerykańskiej firmy Uncle Mike's. Używam od kilku lat i niech Fobus się schowa. Tutaj masz link http://www.gunaccessories...es/holsters.asp
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum