Pomógł: 23 razy Wiek: 27 Dołączył: 11 Cze 2005 Posty: 471 Skąd: Warszawa
Wysłany: 28-04-2010, 20:58
stefek99 napisał/a:
Osobiście nie widziałem strażników miejskich w Warszawie, którzy noszą broń. Według ustawy mogą mieć broń ale myślę, że mają jej kilka sztuk, którą trzymają na wypadek godziny "W".
Nie wiem jak teraz, ale kilka lat temu mieli HK USP. Z tego co pamiętam mieli je na uzbrojeniu strażnicy z Referatu Służby Ochrony Obiektowej
Cytat:
Referat Służby Ochrony Obiektowej sprawuje nadzór nad obiektami Straży Miejskiej. Ochrania obiekty komunalne oraz inne obiekty struktury miejskiej w zakresie wskazanym przez Komendanta.
Zadaniem referatu jest także konwojowanie dokumentów, przedmiotów wartościowych lub wartości pieniężnych dla potrzeb Straży Miejskiej lub jednostek organizacyjnych m.st. Warszawy.
Pomógł: 9 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 632 Skąd: z nad wisły
Wysłany: 29-04-2010, 07:50
Chorąży napisał/a:
CAT z założenia jest międzyresortowym organem monitorująco-analitycznym, a V ABW jest chyba zbyt skromna jako centralna jednostka CT. To jest głównie pododdział zabezpieczający realizacje abwery.
Na pewno ich stan osobowy nie jest wystarczający w tej chwili do prowadzenia poważnych działań antyterrorystycznych, w planach jest poważne zwiększenie ich stanu osobowego.
Cytat:
Szkolenie strzeleckie w MSWiA to o kant dupy rozbić. Te wszystkie zawody na celnośc i skupienie też. Ale tak mnie to osobiście wku... że nie będę się rozpisywał bo znów przyjdzie po butelkę sięgnąć.
To jest temat rzeka i niewarto się tym denerwować, generalnie parę sztuk zakupiono i głównie używają je instruktorzy.
_________________ if the force does not mean we pass the argument to the argument of force
Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 57 Skąd: z brzucha mamy
Wysłany: 19-10-2010, 23:02
bugiat napisał/a:
Wyjazd z córką Pana Prezydenta po pampersy to robota- realizacja, więc 9 wyjazdów po pampersy = rok pracy V.
nie wiem Bugiat skad masz takie dziwne informacje dotyczace realizacji wydzialu. z jakiegos trefnego zrodla korzystasz
[ Dodano: 20-10-2010, 00:03 ]
bugiat napisał/a:
V ABW jest mega zapierdalającą jednostką . W 2009r mieli chyba 9 robót Śmiało by mozna to rozformować i korzystać z Policji. A za oszczędzona kase doposażyć formacje policyjne np/
za to wasz wydzial daje po robocie az sie kurzy...zwlaszcza po polskich drogach...
Dokładnie są to sztuki które są używane przez zawodników występujących w zawodach strzeleckich.
są to jednostki broni wciagnięte na stan KWP i sa w magazynie a pobrac na zawody czy do treningu strzeleckiego w zasadzie moze pobrać każdy policjant jeśli umie to uzasadnić.Zawody realizowane są w/g regulaminu okrelsającego kaliber itd. a nie to czy broń jest służbowa czy też nie-nikt nie sprawdzi czy masz taką jednostke na stanie czy też nie choc można sprawdzic różne inne cechy pistoletu. Nie zdiwił bym sie specjalnie jeśli szacunkowa liczba tej broni w posiadaniu Policji nie sięgnie 100-120 sztuk.Dlaczego tego komus nie wydadzą -pewnie dlatego ,ze zaraz za bronią idą kolejne zakupy kabury ,oświetlenie itd. kupowanie 44 kabur safarilanda do "klocka" to zwykła sprawa ale dla zaopatrzenia wpisanie do tego zamowienia 36 do klocków i 8 do HK to juz kłopot.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum