Robiliscie moze przeróbkę zwykłej wersji G na wersje auto. Słyszałem ze chłopaki z ŻW cos takiego próbowali robić. Czy to duze koszty i ingerencja w broń? No i oczywiscie czy mozliwe?
Jak najbardziej możliwe, w Stanach można kupić bez problemu (oczywiście w stanach gdzie jest to legalne) zestawy do takich przeróbek. Wymienia się tylną płytkę w zamku i elementy wewnętrzne. Na YouTube możesz znaleźć filmiki ze strzelania takimi poprzerabianymi Glockami.
Pomógł: 12 razy Wiek: 35 Dołączył: 09 Kwi 2005 Posty: 963 Skąd: Kraków
Wysłany: 16-10-2009, 16:22 Re: GLOCK AUTO
bugiat napisał/a:
Robiliscie moze przeróbkę zwykłej wersji G na wersje auto. Słyszałem ze chłopaki z ŻW cos takiego próbowali robić. Czy to duze koszty i ingerencja w broń? No i oczywiscie czy mozliwe?
Każdy pistolet jest bronią samoczynną, to my go ograniczamy przez umieszczanie przerywacza, aby zachowywał się jako broń samopowtarzalna. Innymi słowy - da się. Problem polega na tym, że nie da się z tego strzelać, bo jedynie pierwszy pocisk gdzieś trafia, a reszta leci w niebo.
Wysłany: 16-10-2009, 23:29
Szczerze mówiąc - wątpię. I mam wrażenie, że chyba z żadnego pistoletu automatycznego nie strzelałeś, więc sobie teoretyzujesz. Kiedyś byłem fanem takich konstrukcji, właśnie w stylu pistoletów Beretta 93R czy Glock G18, ale po pobawieniu się nimi stwierdzam, że jest to wyjątkowo chybiony pomysł. Nie bardzo nawet mam wizję, jak można tej broni do czegokolwiek sensownego używać...
Przystawka full auto do kazdego glocka kosztuje 300 euro i robi je chlopak w niemczech,lufa do tlumika kosztuje w lone wolf 99 dolarow i kupujesz wysylkowo a najlepsze tlumiki ma pewna firma z norwegii-ale trzeba odebrac osobiscie.pociski amunicji pancernej 9mm do elaboracji kupisz w belgii.Posiadanie tych elementow jest nielegalne w wiekszosci panstw na swiecie.
Pomógł: 9 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Posty: 659 Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-10-2009, 10:05
bigbookofbaby n napisał/a:
Przystawka full auto do kazdego glocka kosztuje 300 euro i robi je chlopak w niemczech,lufa do tlumika kosztuje w lone wolf 99 dolarow i kupujesz wysylkowo
I zarabiasz w ten sposób 8 lat za nielegalne posiadanie części istotnych broni palnej.
Cytat:
a najlepsze tlumiki ma pewna firma z norwegii-ale trzeba odebrac osobiscie.
I podpaść pod kolejny paragraf, bo posiadanie tłumika przez osoby prywatne w tym kraju jest prawnie zakazane.
Cytat:
pociski amunicji pancernej 9mm do elaboracji kupisz w belgii.Posiadanie tych elementow jest nielegalne w wiekszosci panstw na swiecie.
W tym i u nas.
A tak a'propos przeróbek Glocka na full auto:
Cytat:
Art. 263. § 1. Kto bez wymaganego zezwolenia wyrabia broń palną albo amunicję lub nią handluje, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.
Przerabianie Glocka na full auto podpada pod nielegalne wytwarzanie broni. 10 lat.
_________________ It scares the shit out of the slopes.
Chcialem tylko zaznaczyc w poscie ze teoretycznie mozna miec glocka strzelajacego seriami ,amunicja pancerna z tlumikim dzwieku po tuningu zwyklego egzemplarza.
Rozumiem ze nie wzbudza to w was entuzjazmu ze ktos na ulicy moze miec cos takiego w aucie lecz trzeba zawsze o tym pamietac i byc czujnym.
Wysłany: 17-10-2009, 10:36
bigbookofbaby n napisał/a:
poeta mial na mysli AP pociski.
W języku polskim nazywają się przeciwpancernymi. Jeżeli masz problem z jakimś poprawnym określeniem (a widzę, że polski sprawia Ci pewne kłopoty), pytaj, czy też podawaj zapis w oryginale, a nie kombinuj z tworzeniem własnych nazw, bo to dziwacznie wygląda.
[ Dodano: 17-10-2009, 11:37 ]
bugiat napisał/a:
Miałem okazje sobie "puknąć z G18 i nawet mi to powiedzmy wychodziło
Skupię się na tym "powiedzmy". I nadal nie wiem, do czego można tego rodzaju broń wykorzystywać.
Pomógł: 2 razy Wiek: 42 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 581 Skąd: z samego dna
Wysłany: 17-10-2009, 13:46
Cytat:
Chcialem tylko zaznaczyc w poscie ze teoretycznie mozna miec glocka strzelajacego seriami ...
Nie tylko teoretycznie ale i praktycznie można mieć cokolwiek, nawet RGP-panc'a.
Niezmienia to faktu, że jest to nielegalne i jest również zrozumiałym, że przestępcy na całym świecie posługują się raczej bronią posiadaną nielegalnie
Wysłany: 17-10-2009, 14:28 Re: GLOCK AUTO
Nawet jakby do tego podłączyć kolbę i chwyt przedni co by chociaż z 5 metrów poza francuza nie wychodzić to i tak nie widzę zastosowania dla tej broni. Przynajmniej w działaniach wojskowo/policyjnych.
_________________ May God have mercy upon my enemies, because I WON'T
Wiek: 31 Dołączył: 02 Lis 2009 Posty: 6 Skąd: San Antonio
Wysłany: 02-11-2009, 17:25
Nikt z Panów nie ma, jak widzę specjalnej wiedzy na omawiany temat. W US posiadanie Glocka w wersji full auto jest możliwe tylko dla pracowników rządu. Conversion możłiwy jest dla osób posiadajacych 3rd class shooting license... Trzeba należeć do NRA. Z 18-ki da się w miarę możliwości celnie strzelać. Oczywiście nie zda się przy strzelaniu precyzyjnym, jakkolwiek znalazłbym dla niego zastosowania inne niż, bądź co bądź zajebista radocha ze strzelania...
bigbookofbaby n miał moim zdaniem na myśli fakt, że wszystko da się zakupić i informację są dość rozpowszechnione pomimo zakazów, co ma świadczyć o fakcie zminimalizowanej istotności rozmyślania nad kwestiami prawnymi w wypadku omawianej przeróbki. REMOV, po cholerę wyskakujesz z zagadnieniami z języka polskiego kiedy prawda jest taka, że wiedzy nie masz? To taka forma obrony?
Wygoda tej broni, ok zgadzam się, że może ona nie podchodzić każdemu ale myślę, że są tacy, którzy uznają, ze warto się nią zainteresować.
Wysłany: 02-11-2009, 18:07
Znawca się odezwał.
Gdybyś nie zauważył - niespecjalnie interesuje nas to, co jest dozwolone lub nie gdzieś za granicą. Mówimy o POLSCE.
To, że gdzieś coś można zakupić i posiadać nie oznacza, że jest to dopuszczalne w Polsce.
Wysłany: 02-11-2009, 19:40
Jeśli jesteś już tak precyzyjny to w odpowiedziach powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na to co zawarł w pytaniu Bugiat w pierwszym, otwierającym poście. Zauważ, że nie pytał o to czy jest to legalne...
Foka napisał:
"Jak najbardziej możliwe, w Stanach można kupić bez problemu (oczywiście w stanach gdzie jest to legalne) zestawy do takich przeróbek. Wymienia się tylną płytkę w zamku i elementy wewnętrzne. Na YouTube możesz znaleźć filmiki ze strzelania takimi poprzerabianymi Glockami"
Do tego się odnosiłem.
Temat legalności podjąłem w około 3/16 mojego posta. Czy Twoim zdaniem w Stanach strzela się inaczej niż w Polsce? Nie bądź śmieszny i się nie czepiaj na siłę.
Wysłany: 02-11-2009, 20:01
ttl napisał/a:
Jeśli jesteś już tak precyzyjny to w odpowiedziach powinniśmy zwrócić szczególną uwagę na to co zawarł w pytaniu Bugiat w pierwszym, otwierającym poście. Zauważ, że nie pytał o to czy jest to legalne...
Pisał o tym, że słyszał, jakoby ŻW miało tak przerabiać swoją broń. ŻW jest raczej w Polsce, a w Polsce takie zabawy są zabronione.
To, że ktoś nie pyta czy to jest legalne świadczyć może o tym, że nie zdaje sobie sprawy z nielegalności takich działań (no przecież słyszał,że ŻW przerabia, a jak ŻW przerabia, to...). Nie on pierwszy i nie ostatni pyta o rzeczy nielegalne, a potem mocno się dziwi, że takie działania są prawnie zabronione, bo przecież jedna firma skądśtam oferuje zestawy do przeróbki w Internecie i nikt ich za to nie zamyka.
Dlatego został uświadomiony, że podjęcie takich działań w Polsce jest sprzeczne z obowiązującym prawem.
Cytat:
Do tego się odnosiłem.
...pisząc:
Cytat:
Nikt z Panów nie ma, jak widzę specjalnej wiedzy na omawiany temat.
Jasna sprawa. Na drugi raz albo zacytuj to, do czego się odnosisz, albo też zastąp słowo "Panowie" słowem "Foka". Unikniemy nieporozumień.
Cytat:
Temat legalności podjąłem w około 3/16 mojego posta.
No i?
Cytat:
Czy Twoim zdaniem w Stanach strzela się inaczej niż w Polsce?
Zdecydowanie tak. Inne są przepisy dotyczące posiadania/przechowywania broni i inne przepisy jej użycia. W Polsce posiadanie broni palnej samoczynnej (maszynowej) przez osoby prywatne jest zabronione. W Polsce nie mogę pojechać do lasu i sobie postrzelać dla przyjemności.
Cytat:
Nie bądź śmieszny i się nie czepiaj na siłę
Klasyka forów internetowych. Nie zaskoczyłeś mnie niczym.
Wysłany: 03-11-2009, 12:15
Foka, napisałeś, że w Stanach jest to legalne, a nie jest to stwierdenie precyzyjne. Jest to tak legalne tam, jak u Nas w wypadku ŻW.
Króliku temat zasadniczo nie dotyczy wyłącznie legalności broni. Zdajmy sobie razem sprawe z faktu istnienia takiej broni, dlaczego więc nie mogę napisać o tym jak się z niej strzela, czy tak jak to zrobił REMOV - jak to działa.
Stwierdzenie "Panowie" nie odnosi się wyłącznie do Foki, REMOV - na temat tego jak się z tej broni strzela. Myślę, że lepiej zanim poczujesz się urażony faktem, że czyjaś wiedza na choćby mały, pojedyńczy temat jest większa od Twojej pomyśl, że możesz się od tej osoby czegoś nauczyć.
Miałem na myśli fakt taki, że przyjemność ze strzelania w Stanach jest taka sama jak w Polsce. W jednym miejscu każdy pocisk nie leci w niebo - są szanse, że w drugim również tak będzie.
Tak, z prezentowaną przez Ciebie bucowatością również się już stykałem.
Nie zapędzaj się koleżko bo będę musiał zacząć ingerować w Twoje posty
B_A
Ostatnio zmieniony przez broken_arrow 03-11-2009, 13:21, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum