Co do teledysku, to szczerze powiem że śmiać mi się z tego wszystkiego chce, super tajna jednostka antyterrorystyczna do zadań o najwyższym priorytecie a co miesiąc widze o nich coś nowego w tv. Takie zachowanie samo mówi o zasiebie.
Dawać filmik panowie. Nieładnie tak dyskutować na temat filmików, których nie wszyscy mieli szanse obejrzeć
Co do tego filmu z tematu, to nie ma co łacha drzeć za text utworu. Jest wiele filmików o GROM, 1PSK itp itd, do których utwory są w angielskim języku i nikt z nich nie szydzi, bo nie rozumie o czym śpiewają
Wstyd mi za Was
Wierze gleboko, ze sie myle w przypadku BOA, ale gdy Pudzian promowal sie mocniej i mocniej to dostawal na ringu mocniej i mocniej. Wg mnie takie filmiki sa niedopuszczalne, bo z promowania jednostki wychodzi parodia.
A poza tym - "Nie pytamy: Ilu ?, lecz: gdzie są?" to motto Spartan, ktorzy liczebnie odstawali od swojego Perskiego wroga. W przypadku BOA zgodnie z instrukcja zawsze dobor sil i srodkow powinien byc taki aby miec pelna przewage nad przeciwnikiem.
Poza tym tego rodzaju filmiki wzbudzaja awersje u weteranow, ktorzy odniesli rany w boju oraz wsrod rodzin i bliskich, ktorzy zgineli w sluzbie danej jednostki. Dlatego tez jednostki, ktore walcza i ponosza faktyczne straty nie wyglupiaja sie w telewizyjnych teledyskach.
_________________ "W walce na miecze największą sztuką Samuraja jest wiedzieć, kiedy nie dobywać miecza." - Musashi Miyamoto specnazlodz.pl
Każdy ma prawo do krytyki, a mi się film podoba. Podobny filmik kiedyś zrobił Wrocław to oki, ja jako młody człowiek oglądam i nic tam nie widze złego. Rozumiem to BOA trzeba drzeć łacha ale to taka Polska przypadłość.
Rozumiem to BOA trzeba drzeć łacha ale to taka Polska przypadłość.
Nic bardziej mylnego. Nikt tutaj z BOA nie drze lacha, a na pewno nie ja. Mnie irytuja takie filmy tworzone na potrzeby "marketingowe"(?).
Widziales filmy Rosyjskiej Alfy (Dubrowka, Dagestan)? Porownuje w koncu elity jednostek specjalnych dlatego taki przyklad.
Filmy z Alfa nie sa promocyjne a stanowia dokument, w ktorym biora udzial. Filmy sa nakrecone przez media bez wspolpracy z komandosami gdyz oni zajeci byli robota.
Uwazam, ze jeden filmik promocyjno-informacyjny dla danej formacji nie zaszkodzi ale wywalanie szeregu filmow w necie, mediach i robienie z tego chorego serialu spowoduje szkode. Jak zauwazamy terroryzm zbliza sie wielkimi krokami do naszego kraju, wiec siedzmy lepiej cicho, szkolmy sie, czekajmy na alarm i nie odkrywajmy tylka, bo nas w go kopna.
_________________ "W walce na miecze największą sztuką Samuraja jest wiedzieć, kiedy nie dobywać miecza." - Musashi Miyamoto specnazlodz.pl
Pomógł: 9 razy Wiek: 37 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 690 Skąd: z nad wisły
Wysłany: 27-07-2011, 11:00
Gubor napisał/a:
A poza tym - "Nie pytamy: Ilu ?, lecz: gdzie są?" to motto Spartan, ktorzy liczebnie odstawali od swojego Perskiego wroga. W przypadku BOA zgodnie z instrukcja zawsze dobor sil i srodkow powinien byc taki aby miec pelna przewage nad przeciwnikiem.
To motto bardzo dobrze pasuje do BOA ponieważ od dłuższego czasu ich " szkoleniówka" ma nie formalną nazwę " 301 Spartan"
Wiek: 38 Dołączył: 06 Lis 2010 Posty: 47 Skąd: Z za bramy
Wysłany: 27-07-2011, 12:24
Najwyraźniej mamy do czynienia z kampanią marketingową BOA. Takie akcje przeważnie nie dzieją się bez powodu. Kolejne kroki to profil na Facebooku i bilbordy na mieście. Jak dobrze pójdzie to na Święta Bożego Narodzenia będą dostępne figurki/żołnierzyki operatorów BOA.
nieoficjalnie mówi się już o rozmowach z firma ZOTT producentem MONTE MAXX po zakończeniu promocji bohaterów filmu KUNG FU PANDA 2 chodzi o te hydroaktywne tatuaże następną promowana "firma" ma być właśnie BOA a dokładnie "operatorzy" biorący udział w tym "dokumencie"
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 583 Skąd: z samego dna
Wysłany: 30-07-2011, 10:26
Cytat:
Mnie irytuja takie filmy tworzone na potrzeby "marketingowe"(?).
Ciekawe, że filmy BOA to marketing a filmy WR KSP to co, dokumenty?
A liczne filmy ze szkoleń czy pokazów innych służb?
Jasne, że w większości filmy o jednostkach to marketing lepszy czy gorszy.
Sprawa co chce się "kupić" i jakich srodków wyrazu sie używa.
A tak na marginesie to film z netu o BOA z tego co wiem jest prezentem na 35-lecie jednostki od P. Kukiza. Inną sprawą jest czy się komuś podoba czy nie.
Pomógł: 9 razy Wiek: 37 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 690 Skąd: z nad wisły
Wysłany: 30-07-2011, 11:22
Dla mnie sam film nie jest złą produkcją głównie chodzi o podkład muzyczny.
Wiadomo że większość filmów które są profesjonalnymi produkcjami mają cel marketingowy i promocyjny.
Pytanie jest tylko czy kręcenie i pokazywanie takich filmów w telewizji ma sens .
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 583 Skąd: z samego dna
Wysłany: 30-07-2011, 18:06
Jeśli chodzi o marketing to ma sens gdyż jest on potrzebny. Trzeba jakoś uzasadnić wydaną górę kasy jeśli nie da jej się obronić inaczej.
Ale innych zastosowań raczej nie widzę. Stoję zawsze na stanowisku, że im mniej w mediach tym lepiej dla jednostki. Chociaż się nie rodzą na zewnątrz głupie pomysły.
Ciekawe, że filmy BOA to marketing a filmy WR KSP to co, dokumenty?
A liczne filmy ze szkoleń czy pokazów innych służb?
Rożnica jest dla mnie zasadnicza, WR to raczej połączenie filmu "dokumentu" z odrobiną marketingu, a w filmiku BOA nie ma nic z "dokumentu" jest tylko i wyłącznie dosadny marketing połączony z lansem.
Pokaż mi oficjalny teledysk tego typu wśród jednostek które w swojej historii dokonały realnej dużej operacji antyterrorystycznej jak np. "SAS, GIGN, GSG9" o ile wiem to BOA nie jest w tej drużynie.
Z tego co można wyczytać w prasie to z dwoma ostatnimi współpracują w ramach grupy ATLAS, jak to wygląda w kwestii tych jednostek? Słowo nie profesjonalnie ciśnie się na usta.
Oczywiście w 100% zgadzam się z Guborem jest wiele dodatkowych kwestii które taki teledysk czynni niesmacznymi. Jeden ala dokument w stylu tego co było w WR lub podobny do "prawdziwej historii gromu" itd..... raz na jakiś czas rozumiem ale czegoś takiego wogule.
PS. widziałeś w tym ostatnim tytule aby któryś żołnierzy wygłaszał lub lansował się takimi tekstami.....a myślę że chłopaki z G.... biją ich na głowę swoim doświadczeniami
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum