Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 583 Skąd: z samego dna
Wysłany: 20-07-2011, 07:54
To WR KSP jest jednostką AT?
Poza tym bardzo ciekawa konstrukcja kolejnego filmu o WR-ce.
Wpisując się w niebezpieczny charakter pracy trzeba mieć jako uzasadnienie jakąś ofiarę.
Tu z braku takowej zastosowano mechanizm adopcyjny i adoptowano w celu realizacji medialnej potrzeby pirotechnika, który nigdy nie pracował w WR KSP a zginął podczas służby jaką pełnił w AT.
u z braku takowej zastosowano mechanizm adopcyjny i adoptowano w celu realizacji medialnej potrzeby pirotechnika, który nigdy nie pracował w WR KSP a zginął podczas służby jaką pełnił w AT
Ale chyba pracowal w tej samej sekcji piro ktora teraz jest w strukturach WR.
Cytat:
To WR KSP jest jednostką AT
Przeciez dobrze wiemy wszyscy, że WR robi to samo co SPAPy/SATy/BOA i szkoli sie tez tak samo.
Cytat:
Z tego co pamiętam to był on konsultantem do spraw scen walk w serialu " Twarzą w twarz"
Grał też w jednym z odcinków Pitbulla jeśli mnie pamięć nie myli.
Cytat:
u z braku takowej zastosowano mechanizm adopcyjny i adoptowano w celu realizacji medialnej potrzeby pirotechnika, który nigdy nie pracował w WR KSP a zginął podczas służby jaką pełnił w AT
Ale chyba pracowal w tej samej sekcji piro ktora teraz jest w strukturach WR.
Dokladnie tak. Sekcja Minersko-Pirotechniczna WR KSP w prostej linii wywodzi sie z warszawskiego Wydzialu AT gdzie sluzyl i zginal Piotr Molak. I jest najwieksza i najlepiej wyposarzona jednosta policyjna tego typu w kraju ( to tak dla "entuzjastow" WR).
Wysłany: 20-07-2011, 15:44
No po drodze to jeszcze pirotechnicy byli w Wydziale do Walki z Terrorem Kryminalnym KSP. Ale zginął będąc funkcjonariuszem AT a pamięć Jego uczczono też w AT/ teraz w BOA. To teraz program mogą zrobić i Terror i BOA i WR?
Widać ciśnienie na coś czego jeszcze nie pokazali w WR jest spore.
Cytat:
I jest najwieksza i najlepiej wyposarzona jednosta policyjna tego typu w kraju ( to tak dla "entuzjastow" WR).
Mowa oczywiście o Piro!
Cytat:
Przeciez dobrze wiemy wszyscy, że WR robi to samo co SPAPy/SATy/BOA i szkoli sie tez tak samo.
No, do BOA to im jeszcze trochę
Poza tym robią to samo gdyż jak narazie to wszyscy zatrzymują szczególnie niebezpiecznych a nie terrorystów i chwała, że ich nie ma ale zakres zadań AT i BOA ma nieco większy i to bez względu na to co inni czują.
ps. "Zwierzu' uchodził za jednego z lepszych fachowców i zawsze pokazywał rzeczy, co do których miał pewność. Spokojne i przemyślane treningi-tak go zapamiętałem
O Molaku mowil czlowiek ktory z nim sluzyl wiec nie widze w tym nic niestosownego. Terror jakos do spuscizny piro sie nie poczowa wiec mozemy go z kolejki odcinajacych kupony wykreslic. Zreszta smierc na sluzbie to nie jest cos co mozna poczytywac na plus jednostki wiec tak naprawde nie ma sie czym "chwalic".
A co do czesci nie-piro w WR to zarowno pod wzgledem liczebnosci jak i wyposazenia nie ma sie czego w Polsce wstydzic.
No, do BOA to im jeszcze trochę
Poza tym robią to samo gdyż jak narazie to wszyscy zatrzymują szczególnie niebezpiecznych a nie terrorystów i chwała, że ich nie ma ale zakres zadań AT i BOA ma nieco większy i to bez względu na to co inni czują.
W naszym pięknym kraju nazwa czyni jednostkę:) Jak ma się w nazwie AT jest się obligatoryjnie naj.... komentarz w stosunku do śmierci jakiegokolwiek f-sza w kontekście jaki tu napisałeś jest naprawdę niesmaczny.
Wytłumacz temu gościowi co mu się w oku łezka zakręciła że nie ma praw wypowiadać się o koledze który zmarł, bo obecnie pracuje w WR a nie w AT i to prawo mu się już nie należy.
Wysłany: 21-07-2011, 08:11
Przypadkiem dobrze znałem zmarłego. Nie chodzi mi o kolegę, który się wypowiada a o samo wykorzystanie owego wypadku w "spocie reklamowym" WR KSP.
A to zauważ, róznica subtelna.
Cytat:
W naszym pięknym kraju nazwa czyni jednostkę:)
Nie nazwa ale zadania powierzone wpływ już mają, czyż nie?
Przypadkiem dobrze znałem zmarłego. Nie chodzi mi o kolegę, który się wypowiada a o samo wykorzystanie owego wypadku w "spocie reklamowym" WR KSP.
Odnosnie pierwszego zdania, nie widze zwiazku z dyskusja ale wspolczuje utraty kolegi. Kiedy w programie o BOA na Discovery przytaczali smierc Molaka i Magdalenke to nie byl spot reklamowy? Jakos slow krytyki nie bylo.
Cytat:
Pijar i lans jest najważniejszy a nie zadania.
A czy wykonywane zadania z zakresu zatrzyman wysokiego ryzyka ( jak i wielu innych) nie kwalifikuja sie w twojej ocenie do nie ukazywania swojej tozsamosci?
Zatrzymujesz mega bandziora, zakładasz ku kajdany. On skarży do sądu na zasadnośc i sposób zatrzymania dodatkowo dokładając że dostał wpier... . Sąd Cię wzywa na rozprawe czy zeznania i po tobie. Sto razy juz to przerabiałem.
Pomógł: 9 razy Wiek: 37 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 690 Skąd: z nad wisły
Wysłany: 21-07-2011, 19:33
Rozumiem że co poniektórych może denerwować to że WR KSP dziennikarze nazywają AT, ale tak naprawdę to która z jednostek policyjnych powinna się nazywać AT ? To że mają w statusie wpisane fizyczne zwalczanie terroryzmu nie znaczy że się mogą nazywać jednostką AT.
Przede wszystkim to w Polsce żadna jednostka nie jest przygotowana do przeprowadzenia operacji antyterrorystycznej bo nie posiadają wystarczającej ilości środków technicznych i osobowych.
Wysłany: 21-07-2011, 19:46
Cytat:
Kiedy w programie o BOA na Discovery przytaczali smierc Molaka i Magdalenke to nie byl spot reklamowy? Jakos slow krytyki nie bylo.
A jaki jest związek.
Molak i Magdalenka to porażki BOA (bo każda smierć funkcjonariusza to porażka).
Tam nikt nie adoptował niczego ani nikogo.
W moim odczuciu goscie przesadzili chociaż inne ich produkcje a zwłaszcza ta na stronie KSP uważam za fajne. Takie jest moje zdanie
Cytat:
Zatrzymujesz mega bandziora, zakładasz ku kajdany(...)
Raz my ich raz oni nas ...ale skoro pracujesz to jednak Ty byłeś ostatecznie górą.
[ Dodano: 21-07-2011, 19:54 ]
jacek282 napisał/a:
Rozumiem że co poniektórych może denerwować to że WR KSP dziennikarze nazywają AT, ale tak naprawdę to która z jednostek policyjnych powinna się nazywać AT ? To że mają w statusie wpisane fizyczne zwalczanie terroryzmu nie znaczy że się mogą nazywać jednostką AT.
Przede wszystkim to w Polsce żadna jednostka nie jest przygotowana do przeprowadzenia operacji antyterrorystycznej bo nie posiadają wystarczającej ilości środków technicznych i osobowych.
Jednostką AT jest jednostka, która ma w zadaniach wpisane fizyczne zwalczanie terroryzmu i tak orzekł wielokrotnie sąd.
Zaś jednostką AT nie jest formacja, która takowego zapisu w zadaniach nie ma.
Poza tym nie sprowadzajmy fizycznego zwalczania terroryzmu do jedynie operacji antyterrorystycznych.
Różne komórki zwalczają terroryzm w zakresie posiadanych mozliwosci. To nie musi być odbijanie pałacu kultury czy porwanego samolotu. To mogą być również zatrzymania terrorystów przed czy po zamachu czy też niszczenie ich struktury.
Wiek: 38 Dołączył: 06 Lis 2010 Posty: 47 Skąd: Z za bramy
Wysłany: 21-07-2011, 21:32
Kolejny odcinek dzielenia gówna na atomy przez internetowych komandosów. Dziennikarz zapytał chłopa o zagrożenia wiążące się z pracą w piro, poprosił o konkretny przykład i go dostał. Nigdzie w materiale nie usłyszałem że podkom. Molak pracował w WR więc nie rozumiem w czym problem, Tak swoja droga to gdyby nie zginął na służbie ciekawe gdzie by teraz służył? W WR?
ze.NON napisał/a:
Wpisując się w niebezpieczny charakter pracy trzeba mieć jako uzasadnienie jakąś ofiarę.
Tu z braku takowej zastosowano mechanizm adopcyjny i adoptowano w celu realizacji medialnej potrzeby pirotechnika, który nigdy nie pracował w WR KSP a zginął podczas służby jaką pełnił w AT.
Znaczy się są do wyszczania bo jeszcze nikt z WR nie zginął na robocie? Grubo!
ze.NON napisał/a:
Widać ciśnienie na coś czego jeszcze nie pokazali w WR jest spore
Możesz rozwinąć wątek
bugiat napisał/a:
Zatrzymujesz mega bandziora, zakładasz ku kajdany. On skarży do sądu na zasadnośc i sposób zatrzymania dodatkowo dokładając że dostał wpier... . Sąd Cię wzywa na rozprawe czy zeznania i po tobie. Sto razy juz to przerabiałem.
Czytając twoje wypowiedzi dochodzę do wniosku ze mega bandziora to widziałeś chyba tylko w telewizji.
Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Maj 2010 Posty: 88 Skąd: Warszawa
Wysłany: 21-07-2011, 21:34
jacek282 napisał/a:
Nie zgadzam sie. JW Grom jest w pelni przygotowany do takich operacji.
Pomógł: 5 razy Wiek: 33 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 362 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 21-07-2011, 21:37
Tabu B. ma sporo racji. Też to przerabiałem. Na szczęście lajcikowo bo na prokuraturze się kończyło. Ale poczytaj inne informacje. Chłopaki z Kędzierzyna dostali wyroki za zeznania bandyty że go pobili. Bez świadków obdukcji itp.... Słowa 2 policjantów przeciw słowo moncika...
Pomógł: 9 razy Wiek: 37 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 690 Skąd: z nad wisły
Wysłany: 21-07-2011, 21:50
Idzior napisał/a:
Nie zgadzam sie. JW Grom jest w pelni przygotowany do takich operacji.
Miałem na myśli jednostki policyjne, nie brałem pod uwagę GROM-u, bo tak jak wszyscy wiemy jest to jedyna jednostka w Polsce która mogła by sobie poradzić z przeprowadzeniem dużej operacji anty/kontr terrorystycznej w naszym kraju. I podejrzewam że jeżeli dojdzie do takiej sytuacji to właśnie oni będą taką sytuację rozwiązywać.
Pomijając problem samej decyzji...na dość wysokim szczeblu.
pozdr
Robal2pl
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Czytając twoje wypowiedzi dochodzę do wniosku ze mega bandziora to widziałeś chyba tylko w telewizji.[/quote]
No później ich widywałem w telewizji. Pare razy jako koronnych
[ Dodano: 21-07-2011, 22:03 ]
Robal2pl napisał/a:
Pomijając problem samej decyzji...na dość wysokim szczeblu.
Wysłany: 21-07-2011, 22:16
Cytat:
Kolejny odcinek dzielenia gówna na atomy przez internetowych komandosów.
Skoro tak to po co przystepujesz do tej uczty?
Cytat:
Znaczy się są do wyszczania bo jeszcze nikt z WR nie zginął na robocie? Grubo!
A gdzie to wyczytałeś? Bo tego akurat to nie miałem na myśli.
Cytat:
Możesz rozwinąć wątek
Właśnie to miałem na myśli.
Cytat:
Czytając twoje wypowiedzi dochodzę do wniosku ze mega bandziora to widziałeś chyba tylko w telewizji.
Z wypowiedzi Bugiata również tego nie wyczytałem ale jak już jesteś to napewno z wszystkimi się podzielisz wrażeniami ze spotkania z prawdziwym bandziorem
Gdzie w tym filmie widziałeś że kto ktoś z WR mowi o tym że ma w zadaniach taktykę działania przeciwko terrorystą?
Tak jak słusznie zauważył przedmówca gość zapytany wspominał kolegę, myślę że nie ma tu znaczenia nazwa jednostki..on poprostu mówił co czuje.
dość uważnie śledzę takie filmiki w mediach. powiedziales że to kolejna reklamówka WR gdzie mogę znaleść poprzednią (pytam bez ironii) bo chętnie obejrzę (pomijajac tą która jest na stronie komendy stołecznej)?
PS. Co do tego kto jest przygotowany na duże operacje AT to ciesze się że wszyscy wypowiadamy się na podstawie tego jak nam sie wydaje....gotowy to jest SAS, Delta itd....jednostki które udowodnily w realnych operacjach że potrafią...reszta i dobrze pozostaje w sferze naszych domysłów.
Co do chłopaków z rkiii....chyba trzeba jasno powiedziec ze w zakresie działań jakie im są powierzone narazie mogą udowodnić że dobrze robią swoją robotę sumą realizacji bez ofiar.
Odnośnie jednej z wcześniejszych wypowiedzi. że to reklamówka WR to popatrzmy na reportaże o formacjach specjalnych, które ukazały się w mediach tylko w przeciągu tego roku choćby na przykładzie programu Rekrut Konfrontacja,w którym pokazano kilkanaście formacji specjalnych z całego kraju, więc to chyba normalka we wszystkich formacjach specjalnych nie tylko w Polsce i chyba nic złego pod warunkiem, że za dużo nie pokazują.
Co do sprawy wypowiedzi o śmierci pirotechnika to nie wiem po co cała dyskusja, podany został przykład i nigdzie nie zostało zaznaczone, że służył wtedy w WR KSP. mimo, że służył w tej samej sekcji,która teraz jest w strukturach WR,a wtedy była w strukturach obecnego BOA.
Jeśli chodzi o to kto jest przygotowany do operacji AT to uważam, że przekonamy się dopiero o tym, kiedy jakaś sytuacja kryzysowa wyniknie u nas w kraju, ale to jest tylko moje zdanie.
PS:Pokazane zajęcia z instruktorem w KH to kurs wyrównawczy dla nowo przyjętych funkcjonariuszy czy nie ?
Ostatnio zmieniony przez Roti 22-07-2011, 19:20, w całości zmieniany 3 razy
dość uważnie śledzę takie filmiki w mediach. powiedziales że to kolejna reklamówka WR gdzie mogę znaleść poprzednią (pytam bez ironii) bo chętnie obejrzę (pomijajac tą która jest na stronie komendy stołecznej)?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum