Wiek: 38 Dołączył: 06 Lis 2010 Posty: 47 Skąd: Z za bramy
Wysłany: 22-07-2011, 19:31
ze.NON napisał/a:
Cytat:
Kolejny odcinek dzielenia gówna na atomy przez internetowych komandosów.
Skoro tak to po co przystepujesz do tej uczty?
Ale ja tego nie robię w przeciwieństwie do ciebie.
ze.NON napisał/a:
Cytat:
Czytając twoje wypowiedzi dochodzę do wniosku ze mega bandziora to widziałeś chyba tylko w telewizji.
Z wypowiedzi Bugiata również tego nie wyczytałem ale jak już jesteś to napewno z wszystkimi się podzielisz wrażeniami ze spotkania z prawdziwym bandziorem
Jest takie powiedzenie że krowa, która dużo ryczy, mało mleka daje. Chłopak znowu zapomniał że nie jest żadnym komandosem i wypisuje zasłyszane gdzieś historie. A chwalenie się na forum kogo to się nie zna i ilu bandziorów się zatrzymało jest po prostu śmieszne.
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 583 Skąd: z samego dna
Wysłany: 22-07-2011, 20:54
Cytat:
Ale ja tego nie robię w przeciwieństwie do ciebie.
Przystapiłeś do dyskusji a to miałem na mysli.
Cytat:
Gdzie w tym filmie widziałeś że kto ktoś z WR mowi o tym że ma w zadaniach taktykę działania przeciwko terrorystą?
Nikt nie mówi, ja komentowałem tytuł. I proszę nie mów mi, że kierownictwo Wydziału nie ma wplywu na tytuł
Cytat:
dość uważnie śledzę takie filmiki w mediach. powiedziales że to kolejna reklamówka WR gdzie mogę znaleść poprzednią (pytam bez ironii) bo chętnie obejrzę (pomijajac tą która jest na stronie komendy stołecznej)?
Motyw z motocyklami bardzo ciekawy - zastanawiam się jednak, czy w ich interesie było ujawnianie takiej metody + pokazanie tych motorów + pokazanie pewnych elementów po którym można odróżnić motocyklistów od panów z BOA ;)
Wiek: 38 Dołączył: 06 Lis 2010 Posty: 47 Skąd: Z za bramy
Wysłany: 23-07-2011, 18:34
ze.NON napisał/a:
Nikt nie mówi, ja komentowałem tytuł. I proszę nie mów mi, że kierownictwo Wydziału nie ma wplywu na tytuł
Teoretycznie ma ale jak przychodzi co do czego to i tak zrobią po swojemu.
ze.NON napisał/a:
Cytat:
dość uważnie śledzę takie filmiki w mediach. powiedziales że to kolejna reklamówka WR gdzie mogę znaleść poprzednią (pytam bez ironii) bo chętnie obejrzę (pomijajac tą która jest na stronie komendy stołecznej)?
Motyw z motocyklami bardzo ciekawy - zastanawiam się jednak, czy w ich interesie było ujawnianie takiej metody + pokazanie tych motorów + pokazanie pewnych elementów po którym można odróżnić motocyklistów od panów z BOA ;)
Chciałbym zobaczyć zatrzymanie uciekającego samochodu przez motocykl, nawet dwa.
Według mnie tego typu informacje nie mają żadnego znaczenia. Co do metod - metody zatrzymań znane są od wielu lat i nie przeszkadza to w skutecznych realizacjach. Kosmosu przecież nie ma. W mojej ocenie użycie tak wywrotnego środka transportu w konfrontacji z dowolnym samochodem jest dość niebezpieczne. Odnoszę nieodparte wrażenie, że forma przerosła treść. Mowa tutaj o klasycznym zatrzymaniu samochodu na przykład. W szerszym kontekście taki środek transportu może okazać się skuteczny - by szybko się przemieszczać w nagłych sytuacjach po zakorkowanym mieście. W przypadku operacji planowanych nie widzę sensu użycia.
bugiat napisał/a:
Czy jest szansa aby ktos to tu wbił?
Próbowałem nagrać, ale się nie udało. Wydaje mi się jednak, że niewiele straciłeś. Materiał nie za ciekawy. Tzn, jak kogoś jara łażenie po sejmie albo pokazówka jazdy na motorze to w porządku, ja tam nie widziałem nic ciekawego. Materiał dla ludzi oglądających tvn24, którzy zainteresowali się tematem z powodu zamachów ruro-bombera z Krakowa albo w Oslo.
nie widzałem programu ale motocykl jest niezastapiony jesli pan posiadam mocny woz ktorym daje noge i trzeba starac sie go nie zgubic. Choc na szczescie staje sie to juz powoli mniej przydatne z uwagi na coraz lepszy sprzet organow scigania
W kontekscie tego co mi się wyobrażało kolejny (trzy filmy na przełomie kilku lat, ile ten wydział istnieje 5lat? z czego dwa tylko w normalnej TV ) brzmi dość poważnie.
Myslałem że może pomylileś ZOS CBS.....
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 583 Skąd: z samego dna
Wysłany: 24-07-2011, 21:34
Cytat:
Myslałem że może pomylileś ZOS CBS.....
Ciężko ich pomylić
Cytat:
Motyw z motocyklami bardzo ciekawy (...)
...i popularny, z tego co wiem to i ABW i ZOS używają ich od dość dawna.
Cytat:
Chciałbym zobaczyć zatrzymanie uciekającego samochodu przez motocykl, nawet dwa.
Samochód to raczej nie ale kierowcę w samochodzie to już ... i czasem bywa.
Mnie za to inna sprawa poruszona w programie poruszyła a mianowicie oświadczono w nim, że BOA nie jest finansowane centralnie tylko muszą sami zdobywać pieniądze, bardzo ciekawe jak to robią?
Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 77 Skąd: z brzucha mamy
Wysłany: 26-07-2011, 14:00
poważnie, nie tak dawno widziałem jak strzelali na Rembertowie (na Gromie). choć nie wyglądali dokładnie tak jak na filmiku ale może i tam mają jakiś taki team
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum