Jeżeli chodzi o zadania postawione przed BOA? Czy po prostu kierunek jest taki, że najpierw coś jest robione pod kątem SOF a potem idzie na służbę do innych jednostek i policji?
Pomógł: 9 razy Wiek: 37 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 690 Skąd: z nad wisły
Wysłany: 12-01-2011, 13:09
diabell77 napisał/a:
Blind napisał/a:
Wcześniej jakoś to przyjemniej dla oka się prezentowało.
hehe...tak jak mówisz...dobra prewencja jest najważniejsza
Moim zdaniem wygląd nie jest najważniejszy, najważniejsze są umiejętności ludzi i funkcjonalność sprzętu.
Trochę mnie dziwi przejście takiej jednostki na kamizelki typu "plate carrier" na pewno są one wygodniejsze od dużych kamizelek modułowych, ale na pewno zapewniają mniejszą ochronę balistyczną.
Czarne już nie robi takiego wrażenia na ludziach z ciemnej strony słońca, teraz na topie są wszystkie odcienie zieleni.
tym bardziej, że ci operatorzy, którzy są na zdjęciach mają różne kolory kombinezonów ;)
podobno mają przyjść jeszcze inne...jasnozielone w brązowe ciapki...chyba zrobione coś na kształt kamy
[ Dodano: 13-01-2011, 12:38 ]
Juszi napisał/a:
Pod tymi plate carrierami mają jeszcze jedną kamizelkę ;)
I to z płytami balistycznymi. Cztery płyty Muszą na nogi dużo pakować...
Wiek: 34 Dołączył: 30 Maj 2008 Posty: 258 Skąd: piaseczno
Wysłany: 13-01-2011, 22:10
pythong1 napisał/a:
tym bardziej, że ci operatorzy, którzy są na zdjęciach mają różne kolory kombinezonów
ten jaśniejszy to nowy model kombinezonu firmy Mattenhorn model Tajfun 36...wszyta siatkowa membrana, oddychający i podobne bajery...dostali to na testy jak na razie z tego co wiem...
ten jaśniejszy to nowy model kombinezonu firmy Mattenhorn model Tajfun 36...wszyta siatkowa membrana, oddychający i podobne bajery...dostali to na testy jak na razie z tego co wiem...
możesz mi powiedzieć jakie właściwości dokładnie ma ten kombinezon? pomijam kolor, ale skoro piszesz, że "oddychający (itd.)" chciałbym wiedzieć coś więcej, bo chyba tylko ściemniasz...
[ Dodano: 15-01-2011, 09:44 ]
przepraszam kolegę...masz rację...zebrałem informacje o tych nowych kombinezonach i faktycznie...z tym, że to model nowszy-Tajfun 45...z indeksem niepalności G-6 i teflonowymi wkładkami na łokciach i kolanach...że nie wspomnę o kevlarowych nitkach...słuszna linię obrała nasza władza
Pomógł: 9 razy Wiek: 37 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 690 Skąd: z nad wisły
Wysłany: 01-03-2011, 21:49
Generalnie czwartej generacji nie ma jeszcze w Policji , a ich wersja poza tym co napisałem i tym że mają seryjnie założone przerywacze na 2 kg to niczym się nie różnią od zwykłego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum