1. Zasady udzielaina pierwszej pomocy w przypadkach zranień bądź krwawień tętniczych i żylnych, złamań kosci, oparzeń, porażenia bronią gazową lub paralizatorem elektrycznym, omdleń.
2. Praktyczne opatrywanie ran postrzałowych, unieruchamianie kończyn, wykonywanie sztucznego oddychania i pośredniego masażu serca.
Taki sam zakres dotyczy licencji I i II stopnia.
źródło
Rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 07.08.1998 r. w sprawie rodzajów dyplomów i świadectw wydawanych przez szkoły i inne placówki oświatowe, które potwierdzają uzyskanie specjalistycznych kwalifikacji w zakresie ochrony osób i mienia, minimalnego zakresu programów kursów pracowników ochrony fizycznej pierwszego i drugiego stopnia oraz zakresu obowiązujących tematów egzaminów i trybu ich składania, składu komisji egzaminacyjnej i sposobu przeprowadzania egzaminu
Dz.U.1998.113.731
Nie wiem jak wygląda to przed komisją w KWP ale jak miałem egzamin na technika ochrony fizycznej w szkole policealnej to z 1-szej pomocy miałem może z 2 pytania na 50.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum