Zanim podniosą się liczne głosy krytyki wyjaśniam. Była to impreza zorganizowana dla przedstawicieli "prasy" airsoftowej. Chodziło o prezentację możliwości szkoleniowych. Program był przygotowany na potrzeby airsofciarzy, nie służb mundurowych. W czasie jednodniowego spotkania zostało poruszonych wiele tematów z wielu szkoleń - przegląd ciekawszy tematów szkoleń. Wszystkie osoby biorące udział w tych zajęciach to airsofciarze. Niektórzy z pewnym doświadczeniem i obyciem z bronią palną i w CQB, dla innych to był pierwszy w życiu kontakt z tym tematem.
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
Pomógł: 3 razy Wiek: 29 Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 17 Skąd: z betonowego lasu
Wysłany: 20-02-2011, 08:53
witam
bralem udzial dwukrotnie w szkoleniach prowadzonych przez TS.z moich doswiadczen i obserwacji sa to szkolenia dobre,fachowo,prowadzone prosto,wrecz łopatologicznie (nie wszyscy ins potrafia w prosty sposob przekazac wiedze ),bledy u szkolonych sa wylapywane na biezaco,na pytania odpowadaja wyczerpujaco az do pelnego zrozumienia u szkolonego.a uwierzcie - pytania mialem atmosfera ok,bez napinki.to czego sie u nich nauczylem zaprocentowalo pozniej na wyjazdach zagranicznych .
brzmi to moze jak jakas laurka ale w mojej subiektywej opinii bylo ok i pewnie za jakis czas sie u nich pojawie na kolejnym szkoleniu.
pozdrawiam
ps.z tego co pamietam - byly jakies "ale" do TS na warrior.pl,dzial szkolenia - przez niejakiego Sylwestra,chyba na guardia tez cos bylo.chcesz to poczytaj,wnioski wyciagnij sam,ale i tak najlepiej sprawdzic na wlasnej skórze.
Pomógł: 9 razy Wiek: 37 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 690 Skąd: z nad wisły
Wysłany: 21-02-2011, 12:45
Jedyne co wspólnego chłopaki z TS mają z IBA to fakt iż większość instruktorów zaczynała swoją karierę na szkoleniach IBA, i prowadzą szkolenia w ramach IBA na zlecenie firmy która jest przedstawicielem IBA na Polskę.
Myślę że ocenianie ich kompetencji na podstawie tego że mają coś wspólnego z IBA jest śmieszne , nie będąc na ich szkoleniach.
Jedyne co może być nie tak, to związki z IBA, które nie rokują najlepiej.
To samo się tyczy firmy GPG i chłopaków z ...... więc po co ten wiec?
Co wspólnego ma Global Protection Group z IBA? Znam właściciela i 2 ludzi z tej firmy i wiem doskonale, że nie są związani w żaden sposób z tą organizacją.
Wysłany: 21-02-2011, 15:51
To faktycznie poważny zarzut przeciwko tej organizacji .
Jak by poziom szkolenia jakie prezentują różne organizacje jest związane z faktem że muszą się swoimi szkoleniami dopasować do rynku, a rynek BG w Polsce jest na poziomie poniżej zera.
Bo żeby zrobić szkolenie z tego tematu na dobrym poziomie wymaga sporego nakładu czasu i funduszy, a nikt kto zarabia koło 3 tysięcy miesięcznie nie wyda 20 tysięcy za szkolenie.
Myślę że to że ktoś kiedyś miał do czynienia z tą organizacją nie świadczy o jego nie kompetencji .
Najlepszą metodą sprawdzenia ich kompetencji jest pojawienie się na ich szkoleniu i przekonaniu się na własnej skórze.
Pomógł: 5 razy Wiek: 26 Dołączył: 03 Lut 2009 Posty: 1316 Skąd: nie interesuj sie
Wysłany: 21-02-2011, 18:25
Mam nadzieje, że przeczytałeś mojego posta uważnie. Nie zarzucam nic Training Squadowi. Nawet chcę się do nich wybrać, gdyż mają w ofercie kurs z batona.
A IBA to zupełnie inna bajka - po prostu zazwyczaj unikam jak ognia każdego kto ma do czynienia z tymi pajacami.
Mówisz o szkoleniach za 20tys. Owszem, są takie w tej cenie. Ale już w Izraelu znajdziesz kurs za 10-16 tys. Poza tym, który BG zarabia 3 tys? kaman...
Wysłany: 21-02-2011, 18:30
MateuszW napisał/a:
Mówisz o szkoleniach za 20tys. Owszem, są takie w tej cenie. Ale już w Izraelu znajdziesz kurs za 10-16 tys. Poza tym, który BG zarabia 3 tys? kaman...
A ile zarabiają w Polsce BG, może 3 tyś lekko przesadziłem ale zarobki w okolicach 4-5 tyś są normą.
Mam nadzieje, że przeczytałeś mojego posta uważnie. Nie zarzucam nic Training Squadowi. Nawet chcę się do nich wybrać, gdyż mają w ofercie kurs z batona.
Snickers?
Kurs z batona ma też Cushima i, o ile mi wiadomo, używają w nim jako symulatorów treningowych batonów elektrycznych. Idź, spodoba Ci się :D
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
Co wspólnego ma Global Protection Group z IBA? Znam właściciela i 2 ludzi z tej firmy i wiem doskonale, że nie są związani w żaden sposób z tą organizacją.
hmmm. to taka metafora była. .... przenośnia .....
Po prostu bijemy pianę.
Wysłany: 27-03-2011, 17:32
Same szkolenia TS to full professional ;)
Co do związków TSu z IBA, to ostatnio prowadzą tam szkolenia w charakterze instruktorów, więc może to IBA nie jest takie chujowe, przynajmniej w Polsce.
Pomógł: 5 razy Wiek: 26 Dołączył: 03 Lut 2009 Posty: 1316 Skąd: nie interesuj sie
Wysłany: 27-03-2011, 20:18
Ja tam znowu dobre opinie o TS słyszałem ostatnio.
A co do IBA... no bez jajów... Niech to będzie wątek o Training Squad a nie Interational Baran Alkoholiks.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Wrz 2006 Posty: 84 Skąd: Warszawa
Wysłany: 07-04-2011, 13:28 To już 5 lat!!!
Z wielką radością i nieukrywaną dumą chciałbym zakomunikować, że firma TRAINING SQUAD obchodzi jubileusz pięciolecia istnienia na rynku. Firma powstała w kwietniu 2006 roku z inicjatywy ludzi, którzy uznali, że dotychczasowe doświadczenie zdobyte w szeroko pojętym sektorze SECURITY mają obowiązek przekazywać innym i to robią do dziś.
Lista naszych klientów, współpracowników, przyjaciół, sympatyków jest zbyt długa aby ją tu umieścić, więc:
Dziękujemy wszystkim tym, którzy byli z nami przez te 5 lat, tym którzy prowadzili dla nas i z nami szkolenia i tym którzy nas wspierali. Dziękujemy również, a może przede wszystkim, tym którym to my mogliśmy pomóc i, że to właśnie nam zaufali! (IBA również).
Na koniec chcielibyśmy się trochę pochwalić, a najlepiej chwalić się cyframi. W ciągu tych pięciu lat przeprowadziliśmy około 250 różnych szkoleń, w których wzięło udział około 3050 osób. Nie wiemy czy to dużo czy mało, ale życzylibyśmy sobie aby przez następne pięć lat te cyfry się nie zmniejszyły, a jedynie powiększyły. Na koniec serdecznie zapraszamy do odwiedzania naszej strony www.trainingsquad.pl i do skorzystania z naszej oferty szkoleń i nie tylko.
Wysłany: 07-04-2011, 20:00 Re: To już 5 lat!!!
Witam, byłem na wielu szkoleniach organizowanych przez TS, szkolenia były na bardzo wysokim poziomie, ogromna część wiedzy, którą posiadam, pochodzi właśnie od chłopaków z TS. Poza tym ceny szkoleń są bardzo przystępne, np. pistolet zaawansowany - 450 zł za 300 pestek, kopyto przez cały dzień do naszej dyspozycji no i ogrom wiedzy (popartej doświadczeniem zawodowym), uważam że to idealny stosunek cena/jakość.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum