http://stream.interia.pl/...ego_1071842.wmv
Członek postwołomińskiego gangu Jarosław Cz. ps. Długi został zatrzymany przez policjantów CBŚ w jego letniej posiadłości w Zachodniopomorskiem. Funkcjonariusze zaskoczyli przy pomocy śmigłowców
Położone go lesie koło Białego Boru budynki zostały we wtorek nad ranem otoczone przez policjantów, a specjalna grupa szturmowa policyjnych antyterrorystów zaskoczyła Jarosława Cz. desantem ze śmigłowców. Do taranowania bramy w operacji wykorzystano samochód opancerzony Dzik. Przestępca nie zdążył użyć broni.
- Desant z powietrza i specjalny opancerzony samochód używane są do akcji po doświadczeniach w Magdalence - mówi dyrektor biura komunikacji społecznej Komendy Głównej Policji Paweł Biedziak. - Desant prowadzony był z dwóch śmigłowców, w akcji wzięło udział 18 osób.
Według CBŚ i prokuratury w Białymstoku Jarosław Cz. był członkiem grupy przestępczej, która dopuszczała się rozbojów, wymuszała haracze, handlowała narkotykami, korumpowała urzędników państwowych.
- Ta grupa powstała na gruzach gangu wołomińskiego - informuje Biedziak
_________________ "W walce na miecze największą sztuką Samuraja jest wiedzieć, kiedy nie dobywać miecza." - Musashi Miyamoto specnazlodz.pl
Pomógł: 11 razy Wiek: 22 Dołączył: 25 Mar 2005 Posty: 944 Skąd: z Polski
Wysłany: 17-06-2006, 15:19
Dzieki, naprawde niezłe... to wygladalo jak regularny atak
A troszku poważniej - w mojej małej główce zrodził się niedojrzały pomysł, czy aby takie szturmy na bądź co bądź duże posiadłości/wille nie były jednocześnie okazją do przećwiczenia takich właśnie dzialań, z użyciem kilku pododdziałów - choćby i po to, że może się zdarzyć konieczność neutralizacji grupy terrorystycznej czy kilku-kilkunastu uzbrojonych przestępców na dość dużym obiekcie (jak się odbywały Parole - namierzylismy jakims cudem ten gang, no i co :?:) Tam jest właśnie taki atak potrzebny, a nie zaszkodzi przecwiczenie mimo wszystko w boju takich procedur.
Ja tez juz o czyms takim myslalem a nawet zasugerowalem, ze po zdobyciu posiadlosci i zatrzymaniu typa przetrenowac na pustym domu wejscia na drzwi okna z uzyciem MW. Ciekawe tylko jakby to wygladalo na kwitach.
_________________ "W walce na miecze największą sztuką Samuraja jest wiedzieć, kiedy nie dobywać miecza." - Musashi Miyamoto specnazlodz.pl
Pomógł: 11 razy Wiek: 22 Dołączył: 25 Mar 2005 Posty: 944 Skąd: z Polski
Wysłany: 18-06-2006, 10:21
Jak?
Panie komendancie, w czasie przeznaczonym na cwiczenia to ja ulice patrolowalem, kiedys trzeba bylo :D
Ale przecwiczenie w czasie szturmu da sie chyba na kwitach obronić.
no nie bylbym taki pewnie
Ale pomysl mi sie podoba
Pozdr
Robal2pl
_________________ "Na świecie jest bardzo dużo różnej broni i bardzo mało tolerancji i to jest powód dla którego cała ta broń jest potrzebna" S.Bidziński
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum