Czołem. chciałbym przedstawić taki temat: podczas wyjścia z budynku samochód główny przygotowany do odjazdu. Pytanie - wypuszczać agenta prowadzącego z szyku do otwarcia drzwi? czy wysłać wcześniej przed wyjściem zespołu z ważnym? Pozdrawiam. Mały.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Cze 2005 Posty: 95 Skąd: warszawa
Wysłany: 09-09-2005, 21:53
witam!
pytanie wydaje sie banalne aczkolwiek nie jest to takie proste jakby sie wydawalo.
jezeli chodzi o technike mi znana to tak samo jak przy wychodzeniu z auta drzwi otwiera adiunkt,czyli wejscie spowrotem do pojazdu odbywa sie w adekwatny sposob do wyjscia.choc ogolnie wiemy ze nie mozna popadac w rutyne i trzeba byc mocno elastycznym w dzialaniach ochronnych.
np. drzwi do limuzyny moze otwozyc pracownik kierunkowy(rozpoznania)o ile nie wyjechal juz na nastepny punkt na naszej trasie.
pozdrawiam
_________________ to nie z powodu trudnosci brak nam odwagi!!
to trudnosci pojawiaja sie gdy nam jej brak!!!
Pomógł: 12 razy Dołączył: 09 Maj 2005 Posty: 831 Skąd: Festung Posen
Wysłany: 12-09-2005, 17:19
zaryzykowałbym twierdzenie iż w budynkach w których poruszamy sie z naszą grupą ochrony już w standardzie jest ktoś obsługujący drzwi. tak ze wydaje mi sie iż problem taki nie istnieje.
awaryjnie drzwi otwiera dopiero ktoś z ochrony.
mały [Usunięty]
Wysłany: 14-09-2005, 17:33
Czołem.wypuszczenie kierunkowego z szyku powoduje to ze mamy zamknięte drzwi przy podejsciu,co przy szybkiej ewakuacji pod ogniem może spowodować stratę czasu i angażuje agenta który musi zajmować się drzwiami, wychodzi z szyku i jest spóżniony w użyciu broni.w drugim wariancie drzwi są przygotowane do ewakucji ,agent ustawiony plecami do drzwi samochodu obserwuje tył szyku i widzi wyższe partie budynku/dla wielu zespołów obserwacja tyłu to słaba strona/ma możliwość natychmiastowego użycia broni i osłony ogniem ogniem zespołu.co do adiutanta to powinien być odp. za drzwi ,otwiera je sam podczas przyjazdu, ale do odjazdu musi je mieć przygotowane bo zajmuje się tylko ewakuacją osoby. powinien natomiast zamykać sam i blokować gdy jest w samochodzie.myślę że te z pozoru błache sprawy poddane analizie powodują to że można i należy szukać najlepszych rozwiązań. Pozdrawiam mały.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum