Wysłany: 01-11-2010, 15:48
nie, no sopoko Matti, tylko mnie ciekawi jedno, na liscie tego wariata byli politycy SLD, PO, PiS, dostalo sie ''biednym i bogu ducha winnym'' PRACOWNIKOM !! biura. Wiec ochrone powinno sie dac wlacnie im, a nie europoslom !! Tyko tylu borowikow to nie ma!!
Pomógł: 5 razy Wiek: 26 Dołączył: 03 Lut 2009 Posty: 1315 Skąd: nie interesuj sie
Wysłany: 01-11-2010, 16:28
CichyIRL napisał/a:
nie, no sopoko Matti, tylko mnie ciekawi jedno, na liscie tego wariata byli politycy SLD, PO, PiS, dostalo sie ''biednym i bogu ducha winnym'' PRACOWNIKOM !! biura. Wiec ochrone powinno sie dac wlacnie im, a nie europoslom !! Tyko tylu borowikow to nie ma!!
Polityka, co tu dużo mówić... ;)
Jestem ciekaw, czy można uznać, że zagrożenie zostało ugaszone.
Z tego co wiem, przyznanie ochrony niektórym posłom było rozpatrywane w zupełnie innym kontekście. Także tutaj dobro Państwa nie ma nic do rzeczy. Podstaw nie ma i nie było także w innych sprawach, jednak krzykaczom lepiej nieraz ustąpic i dac czego chcą, jakby potem miał któryś miec wypadek i wyszła by z tego kolejna katastrofa - spisek z krzyżem w tle.
PiS to taka roszczeniowa partia, gdzie obojętnie kto co by zrobił to i tak będzie źle. Obecnie kreują się na męczenników.
Wysłany: 05-11-2010, 21:20
A który to z posłów PiS domagał się ochrony BOR po zabójstwie w biurze poselskim ??
Blind napisał/a:
Także tutaj dobro Państwa nie ma nic do rzeczy.
Nie byłbym tego taki pewien. Z pkt. widzenia bezpieczeństwa wewnętrznego państwa może mieć ta sytuacja ogromne znaczenie.
Marcin Król napisał/a:
Przede wszystkim należy pamiętać, czym jest demokracja. A jest ona pomysłem dość dziwnym. Jego źródeł można poszukiwać w dwóch miejscach. Pierwsze - ludzie uznali, że chcą rządzić sami sobą. Taka wizja demokracji jest bardzo optymistyczna. Ale jest też druga - ludzie uznali, że wojna domowa to największe nieszczęście, jakie się może zdarzyć, i w ten sposób jej unikają. Tę interpretację uważam za mniej optymistyczną, ale za to bardziej
realistyczną. System demokratyczny jest bowiem niczym innym jak kanalizowaniem walki politycznej, przeniesieniem jej do parlamentu.
Nie zauważyłem aby PiS kreował się na partię męczenników lub na takich kreowali sie jego poszczególni członkowie. Natomiast pumpersa zmieniał marszałek Niesiołowski, który stwierdził, że "zamachowiec" przed wejściem do biura poselskiego PiS był w jego biurze poselskim.
_________________ Decet cariorem esse patria nobis quam nosmet ipsos - Przystoi, aby Ojczyzna droższa nam była niż my sami sobie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum