Ataków usprawiedliwiających użycie broni? To dalaczgo w mediach nic nie mówią o strzelaninach? Skoro było ich 2 w tygodniu, to choćby nie wiem jak się starali wszystkich by nie utajnili.
Foka, "broń" to nie tylko pistolet! Przeczytaj uważnie zanim się przyczepisz!
Wiem, ale cała dyskusja, od pierwszej strony dotyczy ochroniarzy uzbrojonych w broń palną, z akcentem na maszynową. I tego od początku się "czepiamy" i to nam sie nie podoba, więc nie widzę powodów mieszania do dyskusji batona czy gazu.
siaya napisał/a:
Foka napisał/a:
Wybacz ale atak pijaczka czy dresa
Foka, byłeś tam? Bop piszesz jakbys był i widział! A nie wydaje mi się!
Piszę na podstawie tego co sam napisałeś.
siaya napisał/a:
Foka napisał/a:
I z praktycznej sądzisz, że te wycieczki muszą być chronione przez ludzi z bronią maszynową? Bo ja nie.
Ja też twierdzę, ze nie! Wystarczy broń ktrótka!
I to myślę, że dałoby się załatwić zgodnie z prawem
siaya napisał/a:
Ale nie znaczy to, że cżłowieka mozna odrazu zaciukać nożem albo przkopać przez Kazimierz w ta i spowrotem! Niezaleznie czy jest Żydem, Polakiem, czy Kosmitą!
Oczywiście, że nie.
Ale kolej rzeczy wygląda tak:
1. Wycieczki "prosza się" o zaczepkę.
2. Ktoś je "zaczepia".
3. Wycieczki chcą ochrony.
4. Izraelczycy proszą o możliwość ochrony z bronią "bo tu jest niebezpiecznie".
5. Nie wiadomo jak i dlaczego dostają zgodę.
Weliminuj punkt pierwszy i reszt anie ma racji bytu. Oczywiście, nie znaczy to, że zaczepki znikną, ale na pewno będzie ich mniej i mniej agresywne. Bo, mimo tego co sobie mogą gadać politycy, Polacy w dużym stopniu są nieprzychylni Żydom, ale również niewielu z nich pozna na ulicy hebrajski, ot jakaś wycieczka, ale kolesia z wielką gwiazdą Dawida na koszulce zidentyfikuje bezbłędnie.
siaya napisał/a:
Z drugiej strony było mi przykro i wstyd, że logo na koszulce w "cywilizowanym" kraju może być pretekstem, żeby kogoś zdzielić w twarz albo opluć! To nie jest normalne!
Nie jest, ale niestety w każdym społeczeństwie jest margines dla którego powodem do pobicia czy zabicia może być niewłaściwe spojrzenie czy kolor butów. Nie tylko w Polsce. Popatrz na sytuację Turków w Niemczech, czy Algierczyków (i nie tylko) we Francji.
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
Po długiej i burzliwej dyskusji, cechującej się wzajemnym zrozumieniem i chęcią niesienia pomocy bliźnim, w późnych godzinach wieczornych, Rada Starszych ustaliła sobie to co chciała
_________________ The 2 loudest sounds in the world: A click when you expect a bang, and a bang when you expect a click.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum