Pomógł: 1 raz Wiek: 31 Dołączył: 17 Maj 2009 Posty: 29 Skąd: Wrocław
Wysłany: 09-06-2011, 10:30
ze.NON napisał/a:
A jeżeli rannemu koledze pomozemy z wykorzystaniem własnej apteczki to będzie błąd?
Z tego co mi wiadomo własny IFAK zostawia się na "czarną godzinę" - do momentu odniesienia obrażeń w miejscu lub chwili, w których nikt inny nie jest w stanie udzielić Ci pomocy (bo go nie ma, bo też jest ranny, etc.). Jeżeli znajdziesz się w takiej sytuacji po tym jak wypstrykałeś swoją apteczkę na rannego kolegę - a jest to przecież możliwe - dupa zbita. Pozdrawiam.
Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 26 Maj 2011 Posty: 189 Skąd: Wrocław
Wysłany: 09-06-2011, 11:23
Sil, jak widać nie każdy, to pojmuje...a to nie było konkretnie do Ciebie, tylko do ludzi którzy tak mówią i uważają...
ZeNon nikt Ci za to jedynki nie wstawi, ale na polu walki możesz mieć poważny problem, tak jak opisał to czyzu... Tam, za błędy płaci się najwyższą cenę... i nie ma poprawek
Wysłany: 09-06-2011, 11:44
Spoko Wkosynier
czyzu napisał/a:
Jeżeli znajdziesz się w takiej sytuacji po tym jak wypstrykałeś swoją apteczkę na rannego kolegę - a jest to przecież możliwe - dupa zbita.
Dokładnie. Kolega z pełną apteczką trafi do "sklejania" a Ty zostaniesz w akcji bez niczego.
PS. Ktoś mi naświetli o co chodziło userowi "Liga pokemon"? Jakoś ten wpis do mnie nie trafia...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum