Jak uważacie, na czym polega różnica w terminie i w rodzaju wykonywanej pracy pomiedzy Bodyguardami i Oficerami CPP ?
Czy wogóle jest taka różnica Waszym zdaniem?
Czy jeśli jest, to czy ma jakieś wspólne relacje w zakresie procedur ?
Kain [Usunięty]
Wysłany: 22-08-2005, 08:34
Wydaje mi się, że bodyguard to po prostu wynajęty ochroniarz, który działa w pojedynkę i prywatnie. Nie wyobrażam sobie, profesjonalnej ochrony prowadzonej w pojedynkę.
Np: coś co mnie zastanawia, to to, że prezydentom RP przysługuje dożywotnia ochrona. Ale ilu ich ludzi ochrania po zakończeniu urzędu to wiadomo.
Andrzej J.A.G.a [Usunięty]
Wysłany: 02-09-2005, 01:19
Generalnie kiedy ktoś łazi z jednym BodyGuardem to chce sie popisac kasą i tym "ze go stać".Faktycznie znamiona ochrony zaczynają sie od około 4-6 chłopa.
daryl [Usunięty]
Wysłany: 23-01-2006, 11:26
Myślę, że to sztuczny problem. Widzimy przecież na codzień Bodyguardów w dresach i adidasach z bazaru oraz oficerów ochrony (może nie tej Personal, ale oficerów) w hipermarketach. Dyskusja czysto akadamicka, z gatunku tych "o wyższości Świąt........."
Jak go zwał, tak go zwał. Istotny jest cel do którego został wynajęty i sposób w jaki do jego wykonania podejdzie.
Czyż nie ?
Pozdrawiam
Daryl
Wysłany: 26-03-2007, 12:55
Czołem!
Moim zdaniem najistotniejszą róznicą jest to że Oficerowie CCP to często jakaś formacja, konkretna grupa do której z zasady mają dostawać się najlebsi.To doświadczeni pracownicy ochrony, rzołnierze lub żandarmi. Jeżeli mówimy o "Bodygardach" mamy na myśli (moim zdaniem) pracowników ochrony z licencją 2 stopnia, którzy to po odpowiednim wyszkoleniu są wynajmowani przez VIPa. Same procedury eskorty VIPa, szyki ochronne i plany zagwarantowania bezpieczeństwa danej osobie są w obydwu przypadkach BARDZO podobne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum