Witam, jestem zainteresowany kupnem kombinezonu pilota WZ 606A/MON lub kombinezon gromu kamy, kurtke pilotke polską wykonaną ze skóry. Wszystkie z wymienionych o rozmiarze minimum od 180 na wzrost. Jeśli ktoś posiada ten sprzęt proszę o kontakt pw.
Pomógł: 12 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 1026 Skąd: Prusy Wschodnie
Wysłany: 10-10-2011, 17:04
Tsunami napisał/a:
Nie żebym się czepiał, ale kurtka skórzana pilota jest na liście zakazanych produktów dla cywilów obok mundurów wyjściowych...
Swetry, dresy, moleskiny, kombinezony, itp.... jak prawie wszystko. Nie ma teraz WSW to i nie ma kto ganiać chłopaków po ulicach i grzybiarzy po lasach.
Pomógł: 1 raz Wiek: 25 Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 336 Skąd: Polska
Wysłany: 11-10-2011, 10:46
Przepraszam za off top, Chorąży uwierz że w Wawie żetony zatrzymywały mnie kilkakrotnie do wylegitymowania w trakcie powrotu z zajęć w ZS Strzelec OSW z powodu regulaminowego w organizacji umundurowania.
_________________ Dulce et decorum est pro patria mori
Pomógł: 12 razy Wiek: 33 Dołączył: 02 Mar 2008 Posty: 1026 Skąd: Prusy Wschodnie
Wysłany: 11-10-2011, 16:15
Tsunami napisał/a:
Przepraszam za off top, Chorąży uwierz że w Wawie żetony zatrzymywały mnie kilkakrotnie do wylegitymowania w trakcie powrotu z zajęć w ZS Strzelec OSW z powodu regulaminowego w organizacji umundurowania.
To peszek. Ale kurtki takiej nie powinni rozpoznać, w razie co powiesz, że to chamerykańska z ebaya. I dalej jak w starej polskiej komedii ,,i co mi pan zrobisz?"
Ćwiczenia leczą żetonów z głupich zwyczajów.
[ Dodano: 11-10-2011, 16:20 ]
Foka napisał/a:
Ale co innego chodzić po ulicy w pełnej Panterze z flagami, a co innego w skórzanej kurtce.
Ale by było jakby wpadli na były PGR, a tam wszyscy z czerwonymi nosami w regulaminowych panterach z flagami, albo na zawody wędkarskie, albo polowanie zbiorowe:-) Filcaki też są elementem wyposażenia specjalnego... Dobrze, że ŻW tego nie wie. Cicho!
E ciśnieniowy mnie nie interesuje tylko ten aramidowy polski. A kto tu mówi że będe po ulicy biegać - bez przesady chociaż kurtka skórzana to co innego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum