Pomógł: 5 razy Wiek: 26 Dołączył: 03 Lut 2009 Posty: 1315 Skąd: nie interesuj sie
Wysłany: 15-10-2011, 10:32
ŚCIEMA napisał/a:
dzieki
do kwietnia muszę zakupic cały komplet wiec czasu troche jeszcze mam
Na ch ci szmatka za 400 USD?! :P
pójdź waść w coś niepalnego. szmata to szmata. A kase przeznacz na niepalny pasek, niepalną bieliznę termoaktywną itp itd
Wiek: 34 Dołączył: 12 Maj 2011 Posty: 60 Skąd: z nieba,z piekła
Wysłany: 15-10-2011, 16:13
ale mi pomogłeś
a tak wogóle
po 1 - sorki ale na ch.. to jest kondom
po 2- zależy kto i do czego potrzebuje, jakbym potrzebował pasek lub bieliznę to o to własnie bym pytał
po 3 - po Twojej delikatnej sugestii po ch...?mi ta szmatka, to jest moje 400USD i jak będe chciał to i tak to wezmę no chyba , że masz takie szmaty taniej to chętnie kupię nawet parę kompletów napewno chlopaki się ucieszą
a swoją drogą to ciekawe czy tą szmatę wogóle trzymałeś w ręku
poozdrawiam
Pomógł: 5 razy Wiek: 26 Dołączył: 03 Lut 2009 Posty: 1315 Skąd: nie interesuj sie
Wysłany: 16-10-2011, 00:56
ŚCIEMA napisał/a:
Tak się składa, że mam ją w szafie
to nie rozumien "Na ch ci szmatka za 400 USD?! :P "-po to samo to Tobie:)
i nie chodzi pęknięcie żyłki
pozdro
[ Dodano: 16-10-2011, 00:40 ]
i nie bulwersuję się tylko się kulturalnie zapytałem a Ty z "ch" mi tu wyjeżdzasz
No mam w szafie;) jest fajna i na tym się jej fajność kończy. Mi jest zasadniczo po chuj. Robi ci kolor czarny?:D
ze strony crye ciężko ściągnąć, często chodzi na e bayu. Mundurów typu combat jest pełno. Co za różnica jakiej firmy - byle był dobry materiał i szycie. Nawet Specops ma taki w ofercie. Możesz kupić to samo w bardziej przystępnej cenie;)
możesz jeszcze tutaj spróbować, też są fajne i wzorowane na crye: www.ur-tactical.com
Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Maj 2010 Posty: 88 Skąd: Warszawa
Wysłany: 16-10-2011, 14:31
Tak jak bylo powiedziane wczesniej dystrybutorem CP na PL jest Silent Technical. Wg mnie najlepsza kombinacja to spodnie gen2 z wkladkami na kolana od gen3 i gora gen3.
Pozdro.
Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Maj 2010 Posty: 88 Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-10-2011, 11:11
Aha, pamietaj o tym ze rozmiarowka sie troche zmienila w tych obu modelach.
Spodnie Gen2 wchodze spokojnie w 36 a w Gen3 juz musialem kupic 38 bo 36 bylo sporo za male w pasie. Nie wiem czym to jest spowodowane. Ale zanim wydasz taka kase to lepiej sie przejechac i zmierzyc ;)
Nigdy nie używałem tych ciuchów (cena) ale wydaje mi się, że CP nie spier....łaby tak ważnego wyposażenia, jakim jest mundur dedykowany raczej dla SF. Wydaje mi się, że to będzie jeden z lepszych, jak nie najlepszy wybór (jeżeli chodzi o spodnie) z tego powodu, że mają specjalnie wyprofilowany (podwyższony) tył spodni i posiadają elastyczną wstawkę w okolicach pleców i kolan. W Twoim przypadku będziesz mieć "siedzącą robotę", więc ten podwyższony i "elastyczny tył" może nie powodowałby tego, że "wychodziłyby Ci gazety", a o owianie krzyża nietrudno w Afganie, tym bardziej w Mi-17.
Wydaje mi się, że są stosunkowo "głębokie", co byłoby dobre w Twoim przypadku. Jeżeli są tak "głębokie", jak ten najnowszy model Helikonów UTP Urban Tactical, to OK, więc prawdopodobnie nie musiałbyś używać paska do spodni, który niestety ale trochę mógłby uwierać. Do tego dobry patent z nakolannikami - nie musisz zakładać osobnych, które "odcinają" Ci dopływ krwi do mózgu albo nie są stabilne.
Zastanawiam się natomiast nad głównymi kieszeniami cargo, ponieważ są umieszczone lekko w tylnej części nogawek i mogą przeszkadzać podczas siedzenia.
Najlepiej, jakbyś przymierzył je, ocenił rozmiar i komfort podczas siedzenia. Jeżeli chodzi o zakup, to nie wiem czy nie lepiej poczekać i zakupić je po przyjeździe w strefę niż w Polsce. Pomimo ich wysokiej ceny wydaje mi się, że warto jest wydać nawet sporo kasy na coś, co przez te 6 miechów będzie Ci służyć i nie będzie Cię wkurwiać. Lepiej się obudzić rano i normalnie stanąć na nogi niż mieć ból pleców i problemy z normalnym poruszaniem się.
Ogólnie złego słowa o tych spodniach nie słyszałem. CP to CP.
Wiek: 34 Dołączył: 12 Maj 2011 Posty: 60 Skąd: z nieba,z piekła
Wysłany: 20-10-2011, 14:27
bolt-thrower
dzięki na info, przerabiałem temat naszych mundurów na strzelcu pokładowym na jednej ze zmian w afganie i nawet nie będę komentował bo szkoda, dlatego też szukam czegoś odpowiedniego właśnie na śmigło,
no chyba, że się posypiemy na badaniach no ale to już inna sprawa
w każdym bądź razie jak zakupię i przetestuje na pewno dam znać
pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum