California wiec stan dosc restrykcyjny jezeli chodzi o bron. Znajomy - ex-officer US ARMY pokazal mi swoja skromna kolekcje broni.
Facet naprawde nie byl wariatem anie nie kolekcjonowal - ot tak po prostu mial kilka sztuk, wygladalo to z pamieci mniej wiecej tak:
M16a1/a2/m4/commando
AI AW
k98
M14
BAR
M1/Garand
M3 super 90
Rem.700
mossberg 870 + Ithaca + jeszcze cos w 12ga
Lee Enfield
Tak na dziendobry, za zadna z tych broni nie zaplacil wiecej niz 400$ (AW chyba byl drozszy) do tego mial w ogrodku okolo 300 000 sztuk ammo - okolo 10 metrow szesciennych 556 - i caly czas to jeszcze nie byl "kolekcjoner" - taka mala selekcja - interesowal sie historia broni troche. o pistoletach nie mowie bo samych Glockow mial 4-6. A najlepsze jak klocil sie z zona bo ta nie chciala brac ze soba pistoletu kiedy jechala na zakupy do LA! :-)
Ale wiecie.... w PL ludzie tez maja kolekcje ale tylko fotek nie mozna pokazywac, wpadnijcie kiedys na Allegro.
Pomógł: 10 razy Wiek: 32 Dołączył: 23 Sie 2005 Posty: 147 Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-09-2005, 19:22
snajper762 napisał/a:
jak milo popatrzec...
a ja ich nie nawidze... szczerze
Wysłany: 10-10-2005, 15:18 lubic nie lubić
można rzeczywiście amierikancaw nie lubić albo i nawet nienawidzieć.
Ich polityków w szczególności.
Ale jedno nalezy im oddać - wiedza co to własność prywatna i co to prawo do obrony tejże własności i własnego życia.
A tak z polskiego podwórka - to pomyślcie: kto przy zdrowych zmysłach napadałby na takiego "niekolekcjonera"
a tak to mnożą się te napady i włamania.
no a o przyjemnosciach plynacych z takowego posiadania to juz nie wspomnę
Fryzjer
Pele76 [Usunięty]
Wysłany: 02-01-2006, 17:10
Kangur, Wy w kangurowie tez chyba nie narzekacie na mozliwosci kolekcjonerskie no nie?
To chyba z Australii, widzialem kolekcje broni i to nie male kolekcje :D
Co do takich strzelic czy farm strzeleckich... masakra
U nas tez sa takie farmy strzeleckie i nazywaja sie strzelnicami LOK :D:D:D:D
Pomógł: 11 razy Wiek: 22 Dołączył: 25 Mar 2005 Posty: 944 Skąd: z Polski
Wysłany: 02-01-2006, 17:17
Od czasu do czasu policja łapie jakiegoś kolekcjonera... Ostatnio chyba w Lublinie.
_________________ KOTY GÓRĄ!!!
Pozdrawiam
Pele76 [Usunięty]
Wysłany: 02-01-2006, 17:24
Ja mialem kilku takich kumpli, ale juz sa po drugiej stronie krat :D A niektrzy juz sa po "wakacjach"
Zaczynali chlopaki od lazenia z detektorami metalu po lasach a skonczyli na szabrowaniu starych domow i wyrywania "grzmiacych kijow" spod belek dachowych i spod podlog... pozniej za mocno sie tym chwilili i polecieli wszyscy po kolei...
Dobrze ze ja mialem zawsze leki przed bezprawiem, pewnie mialbym juz jakis wiezienny tatuaz tak jak Oni :D
Ale powiem ze nie raz ich znaleziska robily wrazenie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum