Pomógł: 10 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 407 Skąd: Częstochowa
Wysłany: 03-11-2006, 10:43
Sgt. Daniel Dunlap, from the Military Integrated Transitional Team, 101st Airborne Division, familiarizes himself with the operation of a PK3 9mm sub-machine gun during an exercise near Tikrit, Iraq. This photo appeared on www.army.mil.
Pomógł: 13 razy Wiek: 12 Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 746 Skąd: Centrum
Wysłany: 03-11-2006, 10:52
Skąd oni wzięli tą nazwę? PK3? I nie wiem, co nasi ludzie robiliby w pobliżu Tirkitu? To już nie nasza strefa, a najdalej na północ zapuzczamy się do Bagdadu, chyba że mamy jakieś Iraq Tournee.
_________________ Watch your corner and bring your men back alive.
Kawaleria wciąż utrzymuje pozycje ;)
I nie wiem, co nasi ludzie robiliby w pobliżu Tirkitu?
A kto Ci powiedział, że ten Amerykanin dostał Glauberyta do postrzelania od polskich żołnierzy? Przecież sprzedaliśmy tam trochę tej broni dla Irakijczyków. Swego czasu po mp.net latały fotki ochroniarzy premiera Iraku uzbrojonych w Glauberyty.
Na dodatek to dosc stare zdjecie, ktore krazy po wielu forach od dwoch miesiecy. Ale nie wiem nad czym taka rozmowa (nad czym sie tak spuszczacie???). Czy Szanowni chcecie wiedziec skad amerykanin mial PM-98 w rekach? Chcial postrzelac na strzelnicy z czegos egzotycznego - trafil sie Glauberyt i mial troche radochy - co tu wiecej wyjasniac.
Pomógł: 12 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Kwi 2005 Posty: 1055 Skąd: Kraków
Wysłany: 05-12-2006, 13:00
super napisał/a:
po prostu ja tego jeszcze nie widziałem ..znalazłem i chciałem się podzielić ....na forum
Zdjęcie to pojawia się w najnowszym Soldier of Fortune, aby było jeszcze zabawniej (skądinąd nieco później jest opis KAC PDW strzelającego amunicją 6 mm x 30, to tak w ramach ciekawostki) ;)
Pomógł: 12 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Kwi 2005 Posty: 1055 Skąd: Kraków
Wysłany: 05-12-2006, 16:10
super napisał/a:
fajnie ...kto co chce to sobie napisze....i jak tu wierzyć w wiarygodne źródła
Ale o co Ci chodzi? Amerykanin miał szansę się pobawić jednym z 9-mm pm FB PM-98 jakie sprzedaliśmy do Iraku. Ktoś mu zrobił zdjęcie podczas zapoznawania się z nieznaną dla niego konstrukcją i to wszystko. Cała skomplikowana historia ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum