Pomógł: 23 razy Wiek: 27 Dołączył: 11 Cze 2005 Posty: 476 Skąd: Warszawa
Wysłany: 06-09-2006, 10:38 Nowe maski przeciwgazowe polskiej armii?
Jakiś czas temu rozmawiałem z pewnym wojskowym, który mówił o nowych maskach p-gaz dla naszej armii. Miały się nazywać MP6 lub MP7, filtr z boku, możliwość jedzenia w trakcie noszenia. Twierdził, że leży to w magazynach jego jednostki i nikt tego narazie nie nosi. Czy ktoś z was może to potwierdzić? Bo od owego żołnierza czuć było alkohol, więc nie wiem co myśleć o jego prawdomówności.
Aż tu nagle wchodzę dzisiaj na militaryphotos a tam takie zdjęcie z MSPO
Na zdjęciu żołnierze 1psk. Ktoś wie co to za maski? Przypominają brytyjskie SA-10. Orientujecie się, czy to nowy wzór maski dla WP, czy może maski zakupione tylko dla 1psk, a może tylko założone na pokaz?
Pomógł: 52 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2005 Posty: 1395 Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-09-2006, 01:27
Kurde, wiem obejrzałem katalog, Hubert zadał to pytanie na 1001 for, nie na wszystkich pozmieniałem. S10 nie ma w aktualnym katalogu. Chłopaki powiedzieli że mają brytyjskie Avony wojskowe to wyszło że starsze S10 nie FM12.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum