Pomógł: 52 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2005 Posty: 1395 Skąd: Warszawa
Wysłany: 23-09-2011, 16:55
Klasyczny, wręcz instruktażowy film pokazujący: "Jak nie robić materiałów promocyjnych". Dramat. Patetyczna muzyka z dupy, dymek z papierosa, błędy w opisach, statyści z kosmosu, celowniki nipriczom, operator odbijający się z soczewce, pan w cywilnych spodniach i starej wojskowej bluzie klęczący na fladze Bum i próbujący rozłożyć stary model MSBS. Kosmos.
Żenada to mało powiedziane. Trochę szacunku do polskiego munduru by się przydało. Jeżeli jest to żołnierz, to szkoda gadać, a jeżeli cywil, to jest to przykład dlaczego mundury nie powinny być ogólnodostępne.
Najbardziej podobała mi się praca na języku spustowym podczas strzelania... No i odrzut nieziemski ma ta broń - "Miota nim jak szatan".
Jako potencjalny nabywca, po obejrzeniu tego filmu, nie byłbym zachwycony.
Skąd oni wzięli tych statystów?
PS. A tak poza tym, to jestem bardzo chętny postrzelać z tej broni
Tiaaa, paluchy na spuscie
"-Delta, no Delta, that is hard weapon ! You know about that!
......
-This is my safety Sir."
I broń do oka a nie oko do broni pan porucznik mi kiedys mówił w JWK
Pomógł: 2 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Maj 2010 Posty: 88 Skąd: Warszawa
Wysłany: 23-09-2011, 22:01
Catch muzyka z gry komputerowej (modern warfare 2) ;)
Ale przynajmniej widac ze jest prototyp pierwszej wersji ktory dziala
Mi sie podoba, zawsze cos do przodu. Ciekaw jestem i tak finalnej wersji i jak to bedzie dzialac po wprowadzeniu zmian co do ergonomii tak jak w ver.3
Praz kolejny pokazuje to Polską nie kompetencję- przecież zrobilismy broń teraz wszyscy winni nam hołd. nie rozumieją że to dopiero początek a dla tych którzy ogarniają w temacie jest to anty reklama konstrukcji.
Pomijając czy wie się kto projektował itd... dla osoby która tego niewie filmik jest jasnym przesłaniem, nie dbamy o szczegóły filmu promocyjnego, to czy można zaufać że odpowiednio zadbali o konstrukcje????
A wystarczyło dogadać się z jednym z projektantów który ogarnia.....i filmik wyglądał by profesjonalnie a tu w efekcie dwa jany biegną jak by się mieli wyjebać:)
Pomógł: 12 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Kwi 2005 Posty: 1055 Skąd: Kraków
Wysłany: 29-09-2011, 20:38
Catch22 napisał/a:
pan w cywilnych spodniach i starej wojskowej bluzie klęczący na fladze Bum i próbujący rozłożyć stary model MSBS
Nie żaden "stary", a jedyny demonstrator technologii, to raz (nawet nie "model" zgodnie z poprawną terminologią, modele to powstaną później, a makiety trudno rozkładać czy składać, bo nie są bronią). Dwa, pan to główny konstruktor z FB odpowiedzialny za MSBS-5,56, wymieniony nawet w patencie. I trzy "nie próbuje", bo pan rozkładał i składał demonstrator tysiące razy, tylko po prostu to robi. A to, że nie ma specjalnie szacunku i namaszczenia do tego to inna bajka. O ile nie sposób bronić samego filmiku reklamowego, to nie bardzo rozumiem, co Ci się w rozkładaniu nie podoba. Sugerujesz, że facet, który broń wykonał i dopracował z kolegami, że w ogóle strzela nie potrafi jej rozłożyć? ;)
Dziwią mnie też uwagi niektórych specjalistów i "specjalistów" dotyczące odrzutu. Albo niektórzy się filmów naoglądali, w których broń strzela ślepakami lub komputerowo generowanymi rozbłysami i w ogóle nie ma podrzutu, ale w realnych konstrukcjach, istniejących w realnym świecie, w którym działa realna fizyka podrzutu i odrzutu wyeliminować się nie da. Inna rzecz, że nie wiadomo, czy owi "modele" na filmie w ogóle przykładali poprawnie broń do ramienia...
[ Dodano: 29-09-2011, 20:39 ]
bolt-thrower napisał/a:
eżeli jest to żołnierz, to szkoda gadać, a jeżeli cywil, to jest to przykład dlaczego mundury nie powinny być ogólnodostępne.
Bla, bla, bla...
Cytat:
Ja strzelałem. Jakiegoś magicznego odrzutu i podrzutu nie odczuwałem. Niezwykłe zaiste, skoro na filmie go widać :>
Przy okazji, zastanawiam się, czy ktoś z tutejszych znawców miał okazję postrzelać z gołego SCAR L STD (albo z inną długością lufy)? Choć raz w życiu? Cóż, pewnie jako kupujący "byliby od razu zniechęceni", czy jak brzmiała ta bezsensowna uwaga.
Pomógł: 52 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2005 Posty: 1395 Skąd: Warszawa
Wysłany: 29-09-2011, 23:22
Remov, masz nieaktualne dane.
A moje uwagi nie odnoszą się do tego kim jest ten człowiek, znany mi zresztą - a dla większości pozostający anonimowym człowiekiem mocującym się niekonkluzywnie z bronią w postawie klęczącej, na jakimś trawniku, na którym rozścielono flagę Bum, odzianego przy tem w cywilne spodnie i takież obuwie i wojskową bluzę starego wzoru z flagami. Patrz na "dzieło" jako na całość. A wtedy wypadnie się chyba zgodzić z opinią że Eisenstein to nie jest.
Nie żaden "stary", a jedyny demonstrator technologii, to raz (nawet nie "model" zgodnie z poprawną terminologią, modele to powstaną później, a makiety trudno rozkładać czy składać, bo nie są bronią).
I po co się sadzisz i dopierdalasz do ludzi? Twój komentarz niczego nie wnosi do krytyki. Filmik jest chujowy w każdej jego sekundzie i tyle. Niech firma produkująca ten karabinek porozsyła po świecie ten filmik i od razu do niego dołączy Twój post broniący tej chujni. Na pewno sprzedaż wzrośnie, bo wszyscy zrozumieją tą żenadę.
REMOV napisał/a:
Dwa, pan to główny konstruktor z FB odpowiedzialny za MSBS-5,56, wymieniony nawet w patencie. I trzy "nie próbuje", bo pan rozkładał i składał demonstrator tysiące razy, tylko po prostu to robi. A to, że nie ma specjalnie szacunku i namaszczenia do tego to inna bajka.
Nie ważne kim jest ten pan ale skoro wspomniałeś już o szacunku, to ten pan konstruktor powinien go mieć do polskiego munduru. Ale widzę, że takie wartości są dla Ciebie obce.
REMOV napisał/a:
Dziwią mnie też uwagi niektórych specjalistów i "specjalistów" dotyczące odrzutu. Albo niektórzy się filmów naoglądali, w których broń strzela ślepakami lub komputerowo generowanymi rozbłysami i w ogóle nie ma podrzutu, ale w realnych konstrukcjach, istniejących w realnym świecie, w którym działa realna fizyka podrzutu i odrzutu wyeliminować się nie da. Inna rzecz, że nie wiadomo, czy owi "modele" na filmie w ogóle przykładali poprawnie broń do ramienia...
Kolego dziwi mnie Twoja kolejna linia obrony. Przecież każdy średnio wyszkolony strzelec (których na tym forum nie brakuje) wie jaki odrzut ma broń na amunicje 5,56mm, a to, co na tym filmiku widać, to czysta amatorszczyzna jeżeli chodzi o technikę strzelania (postawa strzelecka i praca na języku spustowym). Nikt nie czepia się tej broni, że ma podrzut jak każda inna ale uwagi dotyczą tylko tych dwóch statystów, którzy emanują amatorszczyzną.
REMOV napisał/a:
bolt-thrower napisał/a:
eżeli jest to żołnierz, to szkoda gadać, a jeżeli cywil, to jest to przykład dlaczego mundury nie powinny być ogólnodostępne.
Bla, bla, bla...
Widać, jaki stosunek masz do munduru i symboli narodowych. Ale to przecież nie jest ważne, prawda? Co tam barwy narodowe? Ważne, że Ty znasz tego pana. Bla bla bla....
REMOV napisał/a:
bolt-thrower napisał/a:
Ja strzelałem. Jakiegoś magicznego odrzutu i podrzutu nie odczuwałem. Niezwykłe zaiste, skoro na filmie go widać :>
No i właśnie w tym omencie potwierdziłęś to, że ten cały film to amatorka. Skoro nie czułeś zbytnio odrzutu/podrzutu, to znaczy, że dobrze bron trzymałeś, w odróżnieniu do tych dwóch amatorów.
Chłopie, otwórz oczy. Przez Twoje oburzenie i tak sprzedaż nie wzrośnie, a biorąc pod uwagę dotychczasowe osiągnięcia FB, to może się okazać, że znowu chujnie wymyślą. mam nadzieję, że nie, bo ileż można
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum