Wysłany: 12-06-2010, 15:10 Magpul i MSBS ?
Być może za jakiś czas kiedy Radeon (nie przekręciłem?) wejdzie do uzbrojenia razem z nim dostaniemy coś takiego? http://www.thefirearmblog...stack-magazine/
Tak tylko głośno myślę
Wysłany: 18-06-2010, 17:37
Cytat:
RADON a nie RADEON.
A jednak przekręciłem, dzięki za sprostowanie
Cytat:
Nie, nie dostaniecie. A co do tej głupiej nazwy to też na spokojnie...
Nie bo nie? Czy masz jakieś argumenty? Ja bym tak szybko nie wykluczał tej możliwości, skoro są próby z magazynkami magpula to może w przyszłości będzie to również magazynek czterorzędowy, albo zagraniczny, albo jakaś własna konstrukcja.
(Bardziej niż o konkretnego producenta chodziło mi o zwiększoną pojemność magazynka, mój błąd - nie zaznaczyłem od razu).
Zresztą powoli zaznacza się coraz większe zainteresowanie magazynkami czterorzędowymi na świecie, to że póki co są w fazie rozwoju, nie znaczy, że za jakiś czas nie wejdą do uzbrojenia.
Co do nazwy, rzecz gustu, dla mnie nie ma żadnego znaczenia jeśli tylko kbk okażą się skuteczną bronią.
Pomógł: 50 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2005 Posty: 1356 Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-06-2010, 23:09
Tak się składa że mamy przyjemność jakoś tam znać ludzi z Magpula. Jak ta ich czterorzędówka będzie działać na 100% to pomyślimy. Na razie nie było to brane pod uwagę, chociaż były brane pod uwagę magazynki wielkopojemnościowe.
Gdzie w świecie wraca zainteresowanie magazynkami wielkopojemnościowymi, pudełkowymi czy bębnowymi - bo ja mam wrażenie że nie wraca, tylko cały czas pozostaje na takim samym, raczej niewielkim poziomie. Ostatnia ciekawa rzecz jaką widziałem to bębnowy magazynek proponowany do IAR.
Pomógł: 9 razy Dołączył: 05 Gru 2005 Posty: 659 Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-06-2010, 08:08
mars napisał/a:
Zresztą powoli zaznacza się coraz większe zainteresowanie magazynkami czterorzędowymi na świecie, to że póki co są w fazie rozwoju, nie znaczy, że za jakiś czas nie wejdą do uzbrojenia.
Tja, coś strasznie powoli się rozwijają te magazynki i jeszcze wolniej wchodzą do uzbrojenia...
A i my coś w tym kierunku robiliśmy:
_________________ It scares the shit out of the slopes.
Pomógł: 12 razy Wiek: 35 Dołączył: 09 Kwi 2005 Posty: 963 Skąd: Kraków
Wysłany: 19-06-2010, 13:11
Cóż, zgadzając się z przedmówcami, że od patentu do rzeczywistego, działającego produktu droga daleka (a z pomysłami Magpula tak bywa, ACR nadal nie jest pełnoprawną konstrukcją, rozwój Massouda w zasadzie zamarł, nie udało się go sprzedać, bo Remington jeżeli nawet stworzy odmianę do amunicji 7,62 mm x 51, to od początku u siebie), przypomnę, że patent na czterorzędowy magazynek jest znany od lat 1960. (do SPIW), zaś kolejne podejście miało miejsce w połowie lat 1980., kiedy to Jim Sullivan zaproponował takie rozwiązanie do... brytyjskiego bezkolbowca, karabinka maszynowego L86A1. Zobaczymy za pół roku na SHOT Show, jak będzie wyglądała ostateczna wersja produktu.
Pomógł: 50 razy Wiek: 32 Dołączył: 03 Maj 2005 Posty: 1356 Skąd: Warszawa
Wysłany: 19-06-2010, 16:32
Zmierzyłeś może porównawczo gabaryty tego nowego magazynka HK? Bo znowu okaże się że zrobili wielkiego, grubego potwora i tak jak do 417 będzie trzeba robić nowe ładownice.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum